Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde mohu stavět?

Od: loolec* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, mám pozemek, který je v katasru zaevidován jako trvalý travní porost. Tato parcela sousedí se sousedovou parcelou, která je určena pro zastavění. Jednou mi na stav. úřadě řekli, že podle nového zákona mohu stavět i na parcelách, které sousedí právě s parcelami určenými pro zástavu, ale pouze rodinný dům. Moje otázka zní: Mohu kromě rodinného domu stavět i něco jiného? Např. obytnou chatu? Na 100% vím, že nemohu zahradní chatku (na nářadí). Vím, že mohu požádat o převedení, ale už je to komplikace. Už jsem zofalý.Dík

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

0x

Prvotní informaci o možnosti stavby vám může dát pouze příslušný stavební úřad. Protože především tam se můžete seznámit s územním plánem a regulačními podmínkami. To je pro realizaci stavby v první fázi rozhodování o stavbě nejdůležitější. Viz zde:

1/ Regulace výstavby:
je dána územním plánem – tj.využití každého území z hlediska výstavby – je nutné zjistit, zda parcela je určena k výstavbě. Regulační podmínky-nahrazují mnohdy územní plán,zejména na venkově (určují tvar, výšku, počet podlaží objektu,limitní poměr zastavěné plochy vůči zeleni, odstupy od hranic pozemku a ulice apod. - nejvýhodnější koupit pozemek s již vydaným územním rozhodnutím.

lidus*
hodnocení

0x

prvně se obraťte na obecní úřad kde pozemek je, tam zjistíte potřebné.No a pokud tam stavět lze tak vám nezbývá než úřady oběhat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]