Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny, chci Vás poprosit o radu, vyboural jsem a vyzdil bytové jádro. Část nově vyzděného jádra tvoří původní zed, pravděpodobně přímo panel. Panel je hladký, poměrně rovný a proto přemýšlím o nalepení obkladu římo na něj. Jaký na to máte názor, popř. zkušenost a je třeba povrch panelu nějak upravovat, penetrace apod.? Za vaše rady a tipy, předem děkuji
Jak? normálně stavebním lepidlem na to určeným-flexilepidlem.Nic víc není třeba.Tímto to dokonce dokáže držet velmi dobře i na umakartu starých panelákových jáder (jedna osobní zkušenost,jednak i pracovní zkušenosti!)Bez penetrace !
Nevím jestli je to panel, ale je opravdu hladký, vypadá jako by byl odlitý. Je jen mírně porovitý a velmi tvrdý, zdrsnit ho, by byl problém. Každopádně moc děkuji za rady, zkusím na něj lepit přímo bez penetrace.
Co jiného by to bylo.Jinak poznat beton musí snad každý,ale i kdyby to nebyl beton ale jen "umakart-i na ten se dá bez penetrace a zdrsnění a bez speciálního lepidla!osobně mám ověřeno -umakart otřít max hadrem navlhčeným acetonem (za KL) a pak natáhnout film lepidla (cca1mm) nechat zatvrdnout (druhý,třetí den) pak normální postup obkládání.Na beton,omítku-max omést je-li štuk či výmalba oškrábat,omést,dle potřeby trochu navlhčit a pak stejný postupzubem cca 8mm natáhnout lepidlo a klást obklad .
Jinak rady amatérů-nic proti nim ale přece jen je asi vhodnější rada osoby co toto zná,umí a provádí či prováděla tu kterou práci!
Asi neumíte číst-otřít acetonem max UMAKART u kuch linky,kde to bývá dost často mastné,jinak adhezní můstek musí také min 24 hodin schnout a ne po hodině obkládat, o tom jsem nic nepsal místo můstku ,nebo jako můstek stačí právě ten film lepidla.Na beton přímo bez jakékoliv jiné další práce omést případně zvlhčitmstejně jako třeba omítnutý podklad!Adhezní můstek je pak nutnost použít na sklo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.