Dobrý den pánové, moc prosím o pomoc jak nastavit automaticky kotel Termo Tech KRS DUO 26kw. Nemůžu ho udržet v chodu buď zhasne nebo se přehreje. Předem děkuji za jakoukoliv pomoc.
Prijde mi to hodne. V tomhle pocasi uplne v pohode 4s podavani, 50 pauza. Je treba si s tim pohrat pokud nemas system nahraty tak muzes nastavit treba 4x20 a az se nahreje tak postupne zvysovat. Pak uvidis jak bude stihat. Ja kdyz vidim ze stiha natapet tak mu treba problouzim pauzu o 2 s. Takove zmeny provadim treba kazdy vecer pri kontrole. Hlavne je treba kontrolovat horak, jak hori a jak vypada popel.
vlastimil
Zdravím. V loňském roce jsem koupil také tento kotel a stále bojuji s nastavením. Spaluji bilina a nastavení mám 10s podávání, 1 min pauza ventilátot 45% plně otevřen. Týden krása a pak alarm, kotel to nezvládá vytopit, celej ho vyčistím od popela, v zadní části vyberu kýbl popílku a pak zase jede třeba pár dní. Pak opět alarm a na novo. Můžete mi někdo poradit?
Špatně se radi, jelikož každý kotel může mít jiné otáčky motoru. Proto je lepší vycházet z doporučení výrobce. Bývá v návodu tabulka. Pokud máte podobně jako já, tak vám to nevytopi, protože tam podáváte málo uhlí. Myslím si že pauzu bych nedával nad 40s a ten ventilátor je možná zbytečně moc. To se ale musí seřídit podle oka. Jinak bych si ještě zkontroloval těsnost retorty. Musí být dobře zatmelena.
vlastimil
Když zkrátím pauzu tak mi přepadává nespálené uhlí, ono přepadává v zadní části i tak ale v malém množství. Zkusím zatmelit a dám vědét. Zatím děkuji za tip.
vlastimil
Tak retortu jsem důkladně zatmelil a světe div se. Kotel jede jedna báseň, vše jsem musel přenastavit. Podávání 10s, pauza 40s a ventilátor plně otevřen a výkon 31%. Rychle se nahřeje a vypne. Prosťe krása. Děkuji za radu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.