Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem,
koupil jsem před nedávnem byt a zjistil jsem, že vstupní ocelové dveře do bytu jsou dole zkracené (asi drhly v některém místě) a to tak nešikovně (prasácky), že ze spodní hrany je do dveří díra (uvnitř je nějaký vatová nebo pěknová výplň). Měl by prosím někdo nápad, čím tuto díru zadělat aby to plnilo otázku bezpečnosti dveří, tepelné ztráty a zároveň, abych to udělal doma sám se základním nářadím a nemusel dveře vysadit a jezdit s nimi někde do hobby marketu atpd?
Děkuji za případné nápady a rady.
Až dveře vysadíš, tak si musíš změřit mezeru na spodní části dveří. Změř to na více místech, protože plech může být prohnutý. Rozhodující bude mezera na okrajích dveří. Tam se musí U-profil vejít bez násilí.
Z vnější strany bych dveře a U-profil nechal svařit. Když tam budou trhací nýty, tak to bude vypadat divně. Když budou dveře a profil svařené, tak svary zabrousíš a nebude poznat, že jsou dveře upravované. A když už budeš u svářečky, tak to můžeš zavařit na obou stranách.
Montážní nízkoexpanzní pěnu bych do dveří stříknul až po kompletní úpravě dveří. Na vhodném místě vyvrtáš otvor pro trubičku (to je asi 8mm) a tou trubičkou do dveří stříkneš pěnu.
A ten U-profil, pokud neseženeš vhodný rozměr, tak zámečníci dokáží na ohraňovacím lisu ohnout rozměr podle tvého přání.
To jsou zajímavé nápady, díky za poznatky. Fotku bohužel teď nemám, dveře jsou jednak nasazené a nejsem nyní doma. Ale zítra mohu něco nafotit. Jinak ten U profil není špatný nápad, ale nevím jak bych tretil jeho šířku, aby se vlezl tak nějak akorát do dveří a držel. Nýty bohužel nevyřeším, ale šouby nebo nějaké vruty, to by se dalo.
Co se izolačního materiálu týče, tak to se musím podívat až dveře vysadím z pantů, jestli ho chybí hodně. Jaký materiál by si mi prosím Tě jinak doporučil koupit pro izolaci vnitřku? Budu rád zan ěco přesnějšího třeba z OBI apod. - Děkuji !
Jinak ten U profil není špatný nápad, ale nevím jak bych tretil jeho šířku, aby se vlezl tak nějak akorát do dveří a držel.
Nemusí to být nutně U, můžou být i dvě L.
Díky za nápady. Jak bude chvíle, dveře sundám, mrknu jak to dole vypadá, případně tam střiknu pěnu co zde byl uveden link na produkt, směřím tloušťku dveří ve více bodech a koupím U profil. Pak mě napadlo to ještě zaplácnout Mamutem, s tím se člověk pak už asi nerozloučí tak snadno. Spíše bych to asi řešil tak, že bych U profil dál jakoby do vnitřku dveří než že bych s tím obtáhl dveře ze spodní strany, ne? Přecejen tak to nepůjde vidět když to bude vražené dovnitř. Díky
No spíše bych to viděl tak ,že tam šrouby a ani nýty dávat nebudu. S tou pěnou by neměl být problém, ne? Resp. takhle, když vrazím prsty pod dveře (do vnitřní dutiny dveří), tak cítím že hlouběji je nějaké vlákno nebo co to je za materiál (něco podobného vatě, skelné vatě apod). Takže mě napadlo postupovat následovně :
shodit dveře, změřít tloušťku na více místech, podle toho koupit U profil. Než bych tam U profil vrazil, tak bych montážní pěnou vystřikal vnitřní okraj (aby to nějak navazalo na původní materiál uvnitř dveří), nechal chvíli pěnu odpočinout a roztáhnout se, zatvrdnou. Případný nadbytek pěny nějak vydloubnout pryč, aby se dovnitř vešel U profil a ten potom celý oblepit po obvodu Mamutem, aby "nevypadl" a zároveň tím zatěsnit případné škvíry do vnitřku dveří mezi U profilem a vnitřním skeletonem dveří. Tohle by mělo být proveditelné, ne? Děkuji
Tak jsem zkusil dveře vyhodit z pantů - no taková prdel to nebude. Tím že to je ocel, tak ta hmotnost asi nebude malá a sám jsem s tím ani nehnul do výšky na pantech. Tak teď zbývá otázka, jestl ito zkusit ve dvou chlapech a nebo na to kašlat, podložit dveře např kartónem po celé jejích dolní straně a škvírou dole je vystřikat montážní pěnou, pak plátkem seřiznout s okrajem dveří? Jinak sáhl jsem prsty do dveří a je tam, cca 2cm od spodní uříznuté hrany, cítit výplň, něco ale na stylu tvrzeného papíru jemně slisovaného k sobě.
Zasílám foto dveří, které ale asi moc neřekne, když jsou nasazené...
popruhy pod dveře a dva proti sobě je vysadí, pořád si stojím za tím že bych tu spodní hranu jen začistil pilníkem do roviny a víc to neřešil, cokoliv jiného bude vypadat hrozně. A pěnu? proč čemu tam pomůže?
v tom případě udělat přesný hranol ze dřeva a natlouci ho dovnitř, máznout před tím lepidlem, nic nebude vidět a dveře se vyztuží
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.