Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dodavatel elektřiny

Od: babajaga® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

bydlíme v Pardubickém kraji, dodavatelem elektřiny bylo RWE, před 2 roky jsme přešli k EONu. Máme u něj i plyn, tak jsme si říkali, že to bude pěkně všechno u jednoho. Sepsali jsme smlouvu, byl v ní ale sjednán odběr na 2 roky. Teď lhůta končí a máme 3 možnosti.

1/ dají nás do jiného tarifu, který je o hodně dražší než ten dřívější

2/ elektřinu nechají zhruba na stejné výši jako dosud, snad jen malé navýšení, ale musíme se zafixovat na 3 roky. To ale nechceme, v našem věku člověk neví, co bude zítra, natož za 3 roky.

3/ přejít k jinému dodavateli.

Chtěla jsem si na netu nezávazně zjistit, který dodavatel by byl vhodný, ale všude okamžitě chtějí kontakty, telefon, mail, prý přijede jejich zástupce osobně a zařídí nám přestup. Ale nevím kam a za jakých podmínek.

Vím, elektřina se zdražuje, bude to asi všude stejné, ale přesto uvažuji o přestupu a nevím kam. Co byste mi poradili? Jakého dodavatele máte vy, pokud to není nekalá reklama a jak jste s jeho službami spokojeni? Děkuji - Jaga.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kimbert*
hodnocení

1x

Tady po Vás nebudou chtít žádný kontakt a na víc jsou u jednotlivých dodavatelů uvedeny klady i zápory(omezení sankce) ,porovnejte nejen cenu ,ale i ty podmínky...

kalkulator.tzb-info.cz/...

hodnocení

0x

Sdělíte EONu, že máte dobrou nabídku a váháte.., chcete po nich info, zda je možné prodloužit aktuální sazby beze změn, protože je to to nejjednodušší. Takto začínám a dohodnu se - zatím jsem k jinému dodavateli ani po 15ti letech nepřešel.

oopo
hodnocení

0x
Bohemia energy a produkt start++. Co jsem hledal tak nejvýhodnější produkt na trhu. Tedy prvních 12 měsíců.

hodnocení

0x
kalkulator.eru.cz/...
Když změníte dodavatele, eon se zase ozve s jinou nabídkou. Je otázka, jestli u něho zůstanete, za ty roky, které vás vydiral. Osobně doporucuju fonergy.cz. Všechno vyridite přes internet, stačí se zaregistrovat na jejich stránkách. Myslím, že stejně levnějšího nenajdete, nemá žádné paušální platby za dodávku komodity. V tom kalkulatoru bych pak doporučoval prostudovat jednotlivé ceníky, protože někteří je můžou mít zastaralé. Taky podmínky. Fonergy máte vždy na dobu neurčitou. Taky můžete po přihlášení jednoduše měnit zálohy jiné věci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]