Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sirsi pilovy kotouc?

Od: rony* odpovědí: 8 změna:

Zdravim jsem se chtel jen zeptat protoze jsem stim zatim nejak moc nepracoval. Dostala se mi do ruky stolní okružní pila Einhell TK 600 mel byt tam byt kotouc 200x16x2,4 ale ten se mi jaksi nepodarilo u nas sehnat nabidli mi v obchode ze maji 200x30x2,9 a k tomu redukce abych to dal na tech 16 ale zajimalo by me jestli muze byt ten kotouc te sirky 2,9 kdyz na vyrobku bylo uvedeno 2,4 nebude s tim nejak problem?

Sirsi pilovy kotouc?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Problé může být,že se ti třeba nevejde do drážky na stole,větší šířka kotouče o něco více zatíží motor.

rony*
hodnocení

Tak do drazky se vejde tam je rezerva. Pouzivam jen na drevo. Obcasne domaci kuteni. Jsem si rikal ze je hlavne duzite je aby ten kotouc mel tech 200 jak ma mit a sirka by prave delat problem nemela. Nerezal bych na tom drevo na zimu tak si rikam ze by to melo byt v pohode :) Jinak diky moc za odpoved.

sollik*

Větší šířka zatíží o něco více motor to ano, ale kotouč lze bez problémů použít. Do drážky se vejde - bohužel u těchto pil bývá drážka až moc široká a řezat pak uzké pruhy je nepříjemné právě proto, že je kotouč rád strhává. Plast okolo kotouče bývá měkký a prohýbá se. Tyhle levné pily vyžadují menší samo domo úpravy aby se na nich dalo trochu kloudně řezat ...

hodnocení

1x
Problém s tím nebude. Kotouč se tam rozhodně vejde a motor to nepozná. I když tam rozhodně nebude pěti koňák motor. Můžeš tam klidně dát i trochu jiný průměr kotouče, pokud se vejde.
rony*
hodnocení

Doky moc za info.

Dobrý den. Pila je určena na řezání prken, latěk a pod., t.j. pro truhlářské kutění. Dále rozřezávat nějaký odpad drobného řeziva.

hodnocení

0x

Šířka kotouče rozhodně problém nebude, avšak jestli to máte jen na řezání dřeva na zimu, tak bych spíše než šířku zubu řešil počet zubů - na palivové dřevo jsou vhodné kotouče s větším zubem ( nebo chcete-li s menším počtem zubú, přičemž není nutné kupovat kotouč s SK plátky, bohatě postačí HSS kotouč - tam tak nevadí, když to občas potká menší hřebík - broušení je podstatně levnější .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]