Na fotce je starý typ stykače pro spínání bojleru, případně topení, v době nízkého tarifu ("noční proud"). Se zázuvkami pravděpodobně nemá nic společného a závada je jinde (i když to "zachrochtání" může suoviset).
Mimochodem - ty prsty bych tam radši nestrkal .
doplněno 30.09.19 08:46:
dabel - Je možné, že fáze pro stykač je jištěná stejným jističem, jako jsou zásuvky. V případě relativně pomalého "odejití" společného jističe (např. upálení kontaktů) by to vysvětlovalo i ono "chrochtání" stykače.
Podle toho starého stykače to vypadá, že máš i staré jističe. Tam bude možná "zakopanej pes", co se zásuvek týká. Je to potřeba proměřit, pokud to na jističích není vidět.
Teď vám sem hodím pár fotek. Toto je po bývalém manželovi mé ženy, který dělal toto zapojení atd. Nikdo se v tom nevyzná. Pořád se stím něco děje. A to ten debil má v Praze firmu která dělá stavby a má pod sebou rumuny a moldavce. Nerozumím jak takový člověk může dělat tento obor.
jirib
A co my s tím...? Zavolej si na to elektrikáře a budeš mu muset asi dost zaplatit.
No nevím, jsem zvědav, který odvážlivec se podle foto pustí do nějakých rad. Já tu vidím asi tři spadlé jističe, ale tím veškerý můj odhad končí, do ničeho víc bych se bez měření nepouštěl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.