Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy přepnout rychlost na AKU?

Od: hajcmann odpovědí: 9 změna:

Koupil jsem si akušroubovák (Powermat PM-WA-14.4V) a v návodu, bohužel v polským jazyce , bylo uvedeno, že přepínačem na hoře šroubováku se rychlost přepíná jen při spuštěném chodu a v opačném případě, tedy při vypnutým spouštěči, by mohlo dojít k poruše zařízení. Jsem si stoprocentně jistej,( jelikož polsky umím číst a rozumím tomu jazyku) že v překladu to znaméná, že se aku přepíná za chodu. Tak ted nevím! Logicky si myslím ,že by se měla rychlost přepínat bez otáček, tudíž v klidu, nebo je v textu chyba, nebo fakt ta technika už pokročila tak daleko, že tomu nerozumím já? Prosím, kdo máte zkušenosti s aku nářadím, poradte. Děkuji za odpovědi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kimbert*
hodnocení

3x

Mám akušroubovák bosch hodně roků a rychlost přepínám zásadně v klidu,vlastně mně nikdy nenapadlo přepínat za chodu.

hodnocení

3x

Myslím, že nerozhoduje, zda se jedná o aku nářadí, nebo nářadí síťové. Pokud jsou zde převody, je logické, že rychlost nastavujeme když je přístroj v klidu.Nevím o tom, že by tam byla spojka jako např. u motorky.

hodnocení

3x

Každý akušroubovák, který má mechanickou převodovku je nutno přeřazovat za klidu, případně mu ručním pootočením sklíčidla pomoci d ,,docvaknutí´´ daného převodu

berger*
hodnocení

0x
Je to jasné -"že přepínačem na hoře šroubováku se rychlost přepíná jen při spuštěném chodu" ,za naprosto konkrétní podmínky,zde pokud vystoupíte na horu Šroubováku,to funguje za chodu. Za běžných podmínek přepínat v klidu. Kde je hora šroubováku,netuším. *smich*. Omlouvám se,nedalo mi to. Řekl bych,že to je chyba v manuálu anebo překladu.

priklad1*
hodnocení

0x

Pokud jsi to koupil v obchodě v ČR, popřípadě přes český eshop musíš dostat návod v češtině. Takže se obrať na prodejce a upozorni ho, že ČOI tyhle praktiky nemá ráda.

sollik*
hodnocení

0x

Chyba v manuálu. Přepíná se vždy v klidu. Kdo to někdy vyzkoušel zjistil, jak ty převody jdou přes zuby.

gumid
hodnocení

0x

přepínat rychlosti (řadit převod), když se šroubovák netočí.

nejsou tam synchrony...

Bez synchronu s meziplynen
vernon
Ano. A s dvojím sešlápnutím spojky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]