Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes v domě celé dny vyje

Od: jarca* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, jdu si pro radu. U nás v paneláku o patro výš bydlela stará paní se psem. Nemohla ho už venčit, tak jí ho chodili poslední rok venčit děti a vnoučata. Každé ráno mezi 6. a 7. hodinou strašný štěkot, jak pes slyšel, že už někdo jde a těšil se ven. Takže pro nás každodenní budíček třeba o hodinu dříve, než vstáváme do práce, a o víkendech totéž. Štěkal třeba i 5 minut v kuse, než s ním odešli ven. Žádné domlouvání nepomohlo, naopak se jich ještě ostatní sousedi zastávali, že jsme jediní, komu to vadí. Nechápu, ale budiž, teď už je však problém horší.
Stará paní zemřela a pes tam v bytě už 18 dní bydlí sám! Sice ho chodí 2-3x denně venčit (max na 10 minut), takže klasický ranní štěkot jako dříve, jen teď už pravidelně těsně po 6. hodině, ale co je horší, že chudák pes tam celé dny vyje. Nejen, že je to nepříjemné poslouchat, protože se to tu opravdu všechno rozléhá, ale hlavně je nám psa líto. Ale co s tím? S těmi mladými nebyla nikdy žádná domluva, ani neodpoví na pozdrav. A já když ho slyším výt, tak mi to úplně rve srdce, chudák pes. Kdyby to byl týden, ale on už je tam fakt sám 18 dnů. Co s tím, jak mu nějak pomoct a nám ulevit?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cernylysak
hodnocení

4x

Adoptuj ho

joli
hodnocení

0x

To je asi těžké. Oni se o psa starají, venčí ho a hlad asi také nemá, je v teple. Nechtějí ho asi k sobě do bytu. Psovi nikdo neporučí, aby nevyl, ani policajti. Je to chudák pes, je mu smutně i po paničce a proto vyje. Asi vám nezbývá nic jiného, než čekat, až mladí byt prodají a psa někam odvedou. Snad se dočkáte klidu.

bokomara

Jaký čekání, je to týrání zvířat. Hned bych volala policii, Ligu na ochranu zvířat, Zvíře v nouzi! Ti lidi jsou bezcitný,proč ho nevezmou hned k sobě, tomu psovi zemřel nejbližší člověk a ještě v tom bytě musí být sám a bez pomoci. V útulku by měl aspoň šanci na jiný domov nebo by aspoň měl změnu.

joli

Tak já nevím, ale to by Liga na ochr.zvířat musela odvést i každého vyjícího a štěkajícího psa, kerému je doma smutně, protože jeho majitelé jsou v práci. To je také týrání psa. Den co den o samotě. Nikdo je nevenčí až po příchodu majitele.

hodnocení

0x

odchytit pozůstalé důrazně jim domluvit psa umístnit do ůtulku

fik
hodnocení

0x

To je hodně těžká rada,pokud dávají psovi nažrat,venčí jej a uklízí po něm,žádná policie ani liga na ochranu zvířat jim jej sebrat nemůže. Nikde není psáno že musí se psem v bytě někdo bydlet. Jak mu pomoct a ulevit? Snad jen tak že jim nabídneš že jej adoptuješ-ale pokud nebudou chtít nemáš žádnou páku.

jarca*
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi. To je právě ono, že se o něj starají, aspoň nějak. Vzít si ho nás taky napadlo, ale to je spíš krajní řešení, protože taky trávíme doma poměrně málo času, ale hlavně kdyby takhle štěkal a vyl u nás, tak už by se ostatní sousedi ozvali. Takhle dělají, že ho vlastně vůbec neslyší. To jsou holt ty sousedské vztahy. Jednomu to prochází pořád a u druhého by se to stalo jednou a už by byl problém.
lipanek

Jsem ráda, že máte starost.

Napadlo mě, kdybyste se se sešli s rozumnými sousedy, kteří by chtěli a měli možnost a o psa se nějak podělili. Že by se mu věnovalo více sousedů. Někdo 2 hodiny dopoledne, někdo odpoledne, jinak ti pozůstalí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]