Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak propojit elektřinu

Od: mareks odpovědí: 10 změna:
Dobrý den poradíte mi jak zapojit tyto dva dráty k sobě? Přikládám fotky.
Jak propojit elektřinu
Jak propojit elektřinu #2

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zakus*
hodnocení

1x

Bez měření není vědění. Lidová tvořivost v praxi. Pokud nechcete zabít sebe nebo někoho jiného pozvěte elmontéra. Už jenom info o kabelu (špatném barevně) ze zásuvky dává tušit, že to může být zapojené jakkoli.

hodnocení

0x

vago svorky nebo to de i tkzv.čokoládou

search.seznam.cz/...

mareks
hodnocení

Ale na jednom jsou 3 dráty a na druhém 4 dráty

hodnocení

0x

Vypadá to, že to bude podomítková instalace, takže v elektroinstalační krabici, wago svorkama a konce zbylých vodičů opatřit izolací, nebo wagovkou bez vývodu. Takhle vypadá trojfázový a jednofázový kabel soustavy TN-C, tedy použijete jeden fázový a PEN. Můžeme předpokládat, že PEN bude zelený, nicméně proměřte si to. Ten druhý kabel má značení špatně, takto to být zapojené správně nesmí, je to kabel jen nanfázové vodiče mezi vypínači atp.

hodnocení

0x
Propojit je vhodnou svorkou. Který vodič se kterým, to vám nikdo soudný na dálku a bez dalších informací neporadí.

mareks
hodnocení

Jak to pospojovat barvy mi nesedí abych dal barvu k barvě

mareks
hodnocení

Ten se třemi vede že zásuvek a ten že 4draty vede z hodin rozvodky
Tak tam máte špatně natažený kabel. Dál poradím zavolat elektrikáře, ať to předělá tak, jak to má být.

mareks
hodnocení

Tak jsem do domu došel a vše je tu na ho no. Takže to nedám do hromady?
gumid

Musí te zjistit, na čem ty dráty končí. Každá barva končí někde. Dle toho lze radit. Máte v elektrice dost bordel, takže zavolat elektrikáře a sám to dohromady nedáte, pokud nechcete přijít k úrazu nebo vyhořet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]