Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
pořídil jsem starý barák o 6 BJ - cca. z roku 1915-1920. Po nastěhování se v jednom z bytů projevily plísně. Byt jsme tedy nechali chemicky injektovat. Nyní se pouštíme do rekonstrukce dalšího bytu. S největší pravděpodobností dojde i tady na chemickou injektáž. Dále jsem okopal omítky do 1,5m s tím, že je dohážeme sanační omítkou. Zeď je ale ze smíšeného zdiva a značně křivá - někde je 1cm omítky a někde opravdu třeba 8cm. Napadlo nás tedy nechat zeď obnaženou a na šířku profilu k ní přidat stěnu ze sádrokartonu, která by v sobě měla malé větrací otvory. V bytě se bude dělat rekuperace vzducu, která by proudění vzducu také měla pomoci. Myslíte že by to mohlo fungovat?
Děkuji
S tou výškou sanačky-je top pravda-nejvýše se dělá do 120cm .jinak je spousta výrobců-od jednoho jsme musely vyškrábat všechny spáry na hloubku min.1,5cm a ty promáznoput,nechat vyzrát a úak teprbve házet sanačku, druhá se zase nedala házet ale i do tl 10cm se natahovala postupně až na požadovanou tlouštku (do roviny...)!
Nejlepší je vodorovná hydroizolace (Ipa) a vepřovice (hliněné, nepálené cihly) pokud tam jsou vyházet a nahradit jiným "systémem" cihel s patřičnou "nosností" ostatního zdiva. Ty injektáže tu vlhkost hodně omezí, ale neodstraní úplně (moje zkušenost) a vlhkost tam bude pořád, při "nevětrání" určitě. Nahození sanačkou vlhčího zdiva jen do 1,5 metru bych nedělal, omítka nad tím začne nasákávat vodou/vlhkostí a po čase bude nad napojením "pelichat"/drobit se+možná plíseň. Ta sanačka "tlačí" vodu/vlhkost zpět do zdi a jediný směr vody je nahoru s popsanými následky do budoucna. Osobně bych sanačku nedal. Shrnuto: "podříznout"/odizolovat základy domu Ipou, vyházet vepřovice/kotovice, nahradit patřičnou cihlou, doházet omítky a doživotně je klid. Ještě snad dostatečný přesah střechy, aby nepršelo na základy..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.