Nejste přihlášen/a.
Prodejce uvádí připojení indukční varné desky na 230 V 16A na jednu fázi. Při rozbalení na mě vykoukl kabel s pěti dráty s tím, že čtyři jsou vždy po dvou spojené spolu. Příští týden mám objednaného elektrikáře na výměnu hlavního jističe z 16A na 25A. Půjde ale varná deska takhle připojit?Poradí mi někdo?
Mikihans,vím o několika bytech,kde to frčí na jednu fázi za 25A a nic nepadá. Ta deska není úplně pitomá a nedovolí valit všem plotýnkám najednou. Jen se to projeví tím,že deska bude přepínat na dvě a dvě plotýnky. Proti třífázi bude prostě pomalejší...
Ještě,koukám na ta šémátka a řekl bych,že se právě počítá s 16A anebo 20A. V návodu píší,že zapojení za 32A nedoporučují...
@berger: Mám 25A jistič, čtyřplotnovou sklokeramickou varnou desku a k tomu kombinovanou troubu, vše vestavěné v kuch. lince a vše připojené do zásuvek. Vše velmi pečlivě a poctivě udělané (dělal jsem sám) a po cca 8 letech provozu a občas i plného využití se mi zatím nestalo, že by mi spadl jistič 25A (i když by teoreticky měl
).
Jen se zapojím do diskuze - mě zase podle těch schémátek nesedí ty přívodní dráty od desky. Odpovídají totiž právě tomu 1f zapojení s 32A. No a pokud si sečtu příkony plotýnek a budu uvažovat, že pojedou společně, tak by těch 32A sedělo. V návodu je ovšem jištění 1f - 16A, tak nevím - třeba si to opravdu bude řídit max. počet zaplých plotýnek
To je diskutabilní - dva a dva jsou proklemované, což by odpovídalo té klemě na na konci vodičů u schématu s 32A. Při 16A jdou jen tři vodiče bez klemy.
Ve specifikaci je jasně uvedeno: celkový příkon 3000 W, což značí max proud cca 13 A. Připojení uvedeno v návodu na 230V/ 16A. Deska má "chytré" ovládání, takže nepřekročí dané hodnoty při současném spuštění více ploch.
Zapojení - šedý s hnědým fáze, modrý s černým pracovní nula "N" a zelenožlutý ochranný vodič "PE". Jištění jednofázové jističem 16A.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.