Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sušička v bytě

Od: popocatepe odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat, jestli máte nějaký tip jak ztišit sušičku? Bydlím v bytě, sušička v kuchyni (jinam se bohužel nevleze) a sousedka podemnou s tím má hrozný problém. Což na jednu stranu chápu, ale na druhou vůbec.
Chodí mi sem vyzvánět, nebo vypíná jističe na chodbě. Nebo přichází s nabídkou dohody na sušícím režimu v době od 6-12 hodin, kdy je ona v práci.
Jenomže já jsem někdy v práci od neděle do pátku. S tím že odjíždím v 5 a vracím se zase v 5-7 hodin domů. Takže logicky sušit musím kolem 6/7/8. Nikdy sušičku nevypnu pozdeji jak o půl 8. V létě ji vůbec nezapínam, ale jak je venku už sychravo, tak je to pro mě vzhledem k nedostatku času hrozně užitečná věc a kvůli sousedce nechci sušit prádlo 3 dny na balkoně.
Ale zároveň ji nechci dráždit, protože nejsem typ konfliktního člověka, ale nevím si vůbec rady.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ty jističe by mě vypnula jen jednou! Pak by se se zlou potázala. A na TV by se asi nedívala*smich*

Ale věci je třeba řešit pokud možno po dobrém. Sušičku mám také. Sousedka pode mnou poté, co jsme sušičku pořídili, mi mezi řečí na chodbě v domě řekla, že je docela dost slyšet. Slíbil jsem jí, že sušičku brzy přesunu. Do 14 dnů jsem sušičku přesunul těsně k nosné zdi (činžák ve staré zástavbě), sousedky jsem se pak zeptal a je pokoj.

Jinak si nemyslím, že sušička v denní době by rušila svým hlukem nadmíru. Pokud není se sousedkou rozumná řeč, odkažte ji na hygienickou stanici ať si nechá změřit hluk. Garantuji vám, že hluk nepřekročí běžnou míru pro denní dobu.

Také nejsem typ konfliktního člověka. Ale na hlavu si s*át nenechám! A ve vašem příadě to asi bez dráždění nepůjde!

doplněno 28.09.19 10:35:

@boban: Mám pod pračkou. Vynikající. Pod sušičkou je její funkce marginální...

doplněno 28.09.19 10:38:

@popocatepe: Když budete ustupovat abyste měla klid, nikdy ho mít nebudete. Jak se v Česku říká: Na hrubý pytel hrubá záplata. Použijte tu její "meducínu" proti ní a vytrvejte. Nemůže vydržet!

popocatepe
hodnocení

Mne je vypnula asi 3x v jeden den, kdy jsem ležela doma s antibiotikama v posteli u toho sem sušila abych nemusela věšet venku v mrazu prádlo a ona se prý domnívala že tu mám nějakou párty :D :D (jakože ta sušička je tak hlučná), 2x jsem šla nahodit ale pak sem zařvala na chodbě, jestli si ze mě dělá někdo prdel to jsem ještě nevěděla, že je to ona. A ta pak po 10 minutach došla přímo ke mně a řekla jestli bych tu párty nemohla ukončit.
Příště mi zas nechala na dveřích nalepený domovní řád s výrazněným odstavcem o nočním klidu? :D nechápala jsem podruhé
Pak mi začla psat vzkazy na lístečky a nechávala je nalepene na dveřích, jestli bych nemohla přestat dupat, mít zaplé TY VENTILÁTORY (přitom já tu nic nemám) :D nebo si zavolat anténáře protože jí ruším signál na televizi (v té době jsem sama televizi ještě neměla)...
A dneska to zabila tím sušícím režime, já už fakt nevím, co dělám špatně :D

popocatepe
hodnocení

nad pračku právě nemůžu, protože je tam bojler a koupelna opravdu maličká. Mám jen 2+kk byt. Pěny pod nožky sušičky mam koupené.

Přesto, co jsem napsal, zkuste tu tlumící podložku pod sušičku podle bobana. Možná to pomůže.

hodnocení

0x
popocatepe
hodnocení

Zkusím, jakmile pojedu do Brna koupím, jinak si asi budem psát lístečky jak na základce :) Děkuji

hodnocení

0x

Zajděte k sousedce a poslechněte si typ zvuku. Hučení šířené vzduchem příčka spolehlivě utlumí, ale jak je sušička natěsno pod linkou a u zdi klepe s ní, duní to, zvuk se přenáší materiálem, s tím by se mohlo dát něco dělat.

Sušička se točí pomalu a skoro se nehýbá. Jediný přenos zvuku je do podlahy a ten je v denní době zanedbatelný.

popocatepe
hodnocení

Mám sušičku u boční zdi bytovky pod oknem, stojí samostatně.

karelii
hodnocení

0x

Sousedi nad námi si před rokem koupili sušičku a dali si ji do obytné místnosti a je to peklo. Vytrvalý obtěžující nízkofrekvenční hluk zalézá do morku kostí. Je zajímavé, že o místnost vedle už to skoro slyšet není. Fakt se mi nechce, abych si z jediné obytné místnosti, kterou máme na sever a tudíž se v ní i v létě dá pracovat, udělal neobytný sklad a stěhoval se do jiné místnosti jen proto, že si sousedi z pokoje udělali prádelnu a praní a sušení prádla je jejich koníčkem, kterému se věnují prakticky každý den, někdy skoro celý. Až jsem měl podezření, jestli neperou pro nějakou hotelovou síť.

Od té doby už jsem toho přečetl o nízkofrekvenčním hluku spoustu. O syndromu větrných turbín, nebo o tom, že naše dnešní hygienické normy hodnotí pouze celkovou hladinu hluku, ale vůbec neřeší jeho skladbu, tj. které frekvence mají jaký dopad na lidské zdraví a pohodu. Což je taky důvod, proč vůbec nemá smysl si zvát na měření hygieniky. Ale aspoň jsem se na internetu dočetl, že to je pro sušičky typické, že nejvíc obtěžují toho, kdo bydlí pod nimi, nikoliv toho, kdo je vedle ní.

Svůj život ve svém bytě teď pomyslně dělím na dvě etapy - na to období, kdy tu byla pohoda a idylka, a na nynější období, kdy kvůli tomu už uvažuju o tom po desítkách let prodat byt a hledat si nový někde úplně jinde, kde by snad byla naděje na klid. Jenže k prodeji bude jistě jen takový byt, ze kterého předchozí majitel chce utéct a kdoví jestli ne kvůli nějakým podobným problémům, které bych před koupí neměl šanci včas odhalit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]