Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zlomená termostatická hlavice u topení

Od: silmariel odpovědí: 3 změna:

Zdravím, chtěla bych poprosit o radu, zlomila se mi termostatická hlavice na topení a potřebovala bych poradit je ji správně vyměnit.

Co je při výměně vše potřeba? Musím neprve zastavit vodu k topení, nebo stačí rovnou odšroubovat matici, která držela hlavici a vyměnit ji? Je na to třeba nějaké speciální nářadí?

Jde konkrétně o tuto termohlavici: www.imi-internati/...

Za rady předem děkuji.

Zlomená termostatická hlavice u topení

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirbar*
hodnocení

0x

Jehla ve ventilu je zatěsněna, takže ji můžete s klidem odšroubovat. To vím, protože se mi doma "válí" několik hlavic Heimeier. Po odšroubování bude ventil v poloze otevřeno. Stačí si za pár korun sehnat ruční hlavici, či jen ten krycí klobouček a ventil se nechá přiškrtit.

kyticka*
hodnocení

0x

jednoduše ji povolte ve šroubení a vyměňte za novou . -zvládne te to, to mi věřte.

troja*
hodnocení

0x

To co jste uvedli na obrázku je termostatická hlavice a ta se právě uvolní tou stříbrně lesklou převlečnou matkou, která by měla jít uvolnit rukou, ale spíše lehce kleštěmi (sikovkami). Ostatní již uvedeno výše.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]