Nejste přihlášen/a.
Přes stávajívcí přeplatek za zkrácené 5-ti/měs. zůčtovacího období, mi byla přesto zvýšena platba měs.záloh za el. ze stávajících 4300Kč/měs. na 5560/měs. Vzhledem k stále roční průměrné spotřebě, po propočtu mi vychází předpokládaná výše záloh na 4600/měs. Další navýšení o 960Kč/měs. nemíním akceptovat, mohu odmítnout či nerespektovat navrhovanou platbu záloh? Preferuji mírný nedoplatek před přeplatkem.
doplněno 28.09.19 10:28:
Pro úplnost mám smlouvu na dva roky, tudíž cena el. pocelou dobu se nemění. Pouze délka zúč.období bude nyní 12 měsíců, oproti stávajícím IV-IX 2019
2x
A to je záloha na sexuální služby nebo za co?
Ale vážně. Především je důležité, jakého máte dodavatele elektřiny, tzn. jak se s ním dá domluvit. Já mám ZČE a domluva je naprosto bez problémů. Takže dodavateli navrhněte svou výši záloh a začněte třeba i licitovat. Předem vám říkám, že na rozdíl od vás dodavatel bude preferovat alespoň mírný přeplatek, takže snížení záloh pod hranici, kdy byste měl jít do nedoplatku, a to i s přihlédnutím k vývoji cen el. energie (Důležité!) nebude chtít akceptovat.
Nerespektovat navrženou výši záloh můžete, ale vystavujete se nebezpečí ukončení dodávky el. energie do doby, než doplatíte dluh. Takže komunikace s dodavatelem se vždy vyplatí.
Přpadné další dotazy v rámci svých znalostí rád zodpovím.
doplněno 28.09.19 10:44:
@flodur: Pokud se nemění cena elektřiny, zálohy by se měly měnit jen podle spotřeby za uplynulé období. Takže se snaží vás docela natáhnout. A že si to nechcete nechat líbit je naprosto v pořádku.
0x
Můžete tam zavolat a domluvit se na jiné výši. Kdysi jsem to dělala a teď už na to kašlu, stejně mi ty peníze vrátí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.