Nejste přihlášen/a.
Přes stávajívcí přeplatek za zkrácené 5-ti/měs. zůčtovacího období, mi byla přesto zvýšena platba měs.záloh za el. ze stávajících 4300Kč/měs. na 5560/měs. Vzhledem k stále roční průměrné spotřebě, po propočtu mi vychází předpokládaná výše záloh na 4600/měs. Další navýšení o 960Kč/měs. nemíním akceptovat, mohu odmítnout či nerespektovat navrhovanou platbu záloh? Preferuji mírný nedoplatek před přeplatkem.
Pro úplnost mám smlouvu na dva roky, tudíž cena el. pocelou dobu se nemění. Pouze délka zúč.období bude nyní 12 měsíců, oproti stávajícím IV-IX 2019
A to je záloha na sexuální služby nebo za co?
Ale vážně. Především je důležité, jakého máte dodavatele elektřiny, tzn. jak se s ním dá domluvit. Já mám ZČE a domluva je naprosto bez problémů. Takže dodavateli navrhněte svou výši záloh a začněte třeba i licitovat. Předem vám říkám, že na rozdíl od vás dodavatel bude preferovat alespoň mírný přeplatek, takže snížení záloh pod hranici, kdy byste měl jít do nedoplatku, a to i s přihlédnutím k vývoji cen el. energie (Důležité!) nebude chtít akceptovat.
Nerespektovat navrženou výši záloh můžete, ale vystavujete se nebezpečí ukončení dodávky el. energie do doby, než doplatíte dluh. Takže komunikace s dodavatelem se vždy vyplatí.
Přpadné další dotazy v rámci svých znalostí rád zodpovím.
@flodur: Pokud se nemění cena elektřiny, zálohy by se měly měnit jen podle spotřeby za uplynulé období. Takže se snaží vás docela natáhnout. A že si to nechcete nechat líbit je naprosto v pořádku.
Můžete tam zavolat a domluvit se na jiné výši. Kdysi jsem to dělala a teď už na to kašlu, stejně mi ty peníze vrátí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.