Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zapálit sirnou svíci?

Od: sejny* odpovědí: 12 změna:

Zdravím všechny. Koupil jsem sirnou svíci na vysíření sklepa a dle návodu nejsem schopen ji zapálit. Jak na to? Dle návodu ji mám podpálit a ona sama bude hořet a "čadit". Při podpálení se však nic neděje, pár rozteklých kapek steče dolů a vše končí. Poradíte, co s tím? Žádný knot zde není, takže už nevím. Dokonce jsem zkusil polít svíci troškou benzinu, ale ani ťuk.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pásek a svíce jsou dvě různé věci. Svíce jde zapálit opravdu strašně špatně. Já ji zapálil propan butanovým hořákem.

hodnocení

1x

A čím ji zapalujete?Sirkama to jde dost těžko-malá teplota plamene.Aspoň zapalovač nejlépe "turbo" nebo nějaký hořák a dlouho ji nahřívat.Když ji namočíte v benzinu tak ten rychle shoří a navíc má největší teplotu v skorokonci plamene

lidus*
hodnocení

1x

Pokud se nepletu tak je to takový pásek, ten manžel zavěsí do sklepa a zapálí zapalovačem, vyhoří ten pásek celý.

sollik*
hodnocení

0x

Jen se zeptám: K čemu je to dobré vysířit sklep?

Po zapálení je nutné co nejrychleji opustit sklep a to samé udělají různé "potvory" ve sklepě - tj desinfekce sklepa.

sollik*
27.09.19 18:40
OK díky

vuk47
hodnocení

0x
Pod sirnou svíčkou jsem nechal chvili hořet obyčejnou svíčku asi po 5 minutách se sirná rozhořela. Pozorováno před skleníkem.
mate59

Přesně tak.

hodnocení

0x
Chtěl jsem tu položit stejnou otázku, ale google mi našel, že už to tu je. Se svící ve sklepě zápasím každý rok. Loni jsem se o to marně pokoušel PB hořákem, letos marně Pepo podpalovačem. Nakonec to vždy těžce přiotrávený vzdám a kolem svíce z třísek udělám v hrnci táboráček. Fakt nechápu, jak to autor návodu ke svíci s tím zapálením na konci myslel.

Zkuste toto: pomocí dvou gumiček k boku přidělejte proužek cca 2 cm ustřižený z bavlněného hadru a svíci zapalte nahoře na styku provizorního knotu a svíce. Jakmile hadr nasaje roztavenou síru, hoří jako divý.

Díky, zkusím příští rok. Teda jestli udrżím. :-D

hodnocení

0x
Áá, tak jsem na to po dalším neúspěšné pokusu konečně přišel. Musí se omlátit síra z hlavičky svíce a pod ní vykoukne papírový knot, který jde zapálit celkem snadno. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma sirná svíce
Otázky na téma sirné knoty
Otázky na téma sirný knot

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]