Nejste přihlášen/a.
Po rozvodu jsem byl nucen znovu si vybavit kuchyň různým nádobím, hrnci a elektrickými spotřebiči. Většinou jsem nakoupil dobře, slouží to. Ale jednu chybu jsem udělal - nakoupil jsem celou sadu (po šesti kusech) keramických talířů.
Jsou velké, těžké a na povrchu již popraskané. Takže budu kupovat nějaký porcelán, ale neorientuji se v problematice, je něco, na co si dát při koupi porcelánového nádobí vyloženě pozor? Budu to objednávat z e-shopu, je jich mrak: "dům porcelánu", "bohemia porcelán", "royal porcelán", "crystal porcelán" ..
Cenu nějak neřeším, ale chtěl bych něco "normálního", ostatně doteď jsem jedl z hlíny, že .. Ale jako jde mi o to, abych nekoupil nějaký "jakoporcelán" a zase popraskala galzůra ..
Na porcelánu žádná glazura nepopraská ,to nehrozí.Nesnáším keramiku a kameninu , vadí mi zvuk škrábání příboru při jídle o jejich povrch. Porcelánové talíře mám úplně klasické obyčejné a slouží řadu let . Sada talířů i s miskami vyjde cca na 1200-1400kč to je běžná klasika...jistě dají se pořídit i dražší, ale na běžné užívání tato cenová relace stačí .Prima je pořídit si jednu sadu bílého a druhou s nějakým vzorem .Ale to je jen můj názor a moje zkušenost.
Zašla bych někam do obchodního centra a vybrala na místě - pokud zasílají z e-shopu- je riziko rozbití a pak zbytečné reklamace - což jsem jednou zažila a bylo to naprosto zbytečné.Kdybych bývala koupila v obchodě, byla jsem toho ušetřena.
hahanaj: to je vlastně velice dobrý nápad, a asi jej i zrealizuji. Líbí se mi sice nějaký pěkný motiv na talířku, ale člověk pak baští guláš z talířů zdobených nwm, malinama třeba a to by bylo mnohem praktičtější sáhnout po tom bílém ..
Akorát se mi pro to moc nechce nikam jezdit, ale to riziko rozbití poštou je zřejmě celkem zneklidňující ..
Porcelán je oproti keramice lehčí, tenčí, hezčí, dražší, popraskání glazury mu asi nehrozí. Na druhou stranu je ale o dost "rozbitnější". Přítelkyně nakoupila v IKEA sadu bílých, neprůhledných skleněných talířů. Jsou ještě tenčí a lehčí, než porcelánové, ale jinak jsou od nich k nerozeznání. A nebyly drahé. Samozřejmě vyžadují přiměřené zacházení. Používáme je bez problémů cca 2roky.
Koukněte sem. Tenhle talíř je sice hluboký, ale na jdete tam i mělký a dezertní. A to za cenu téměř neskutečnou.
magdon: dík, prozkoumám - vypadá to, že zde by mohly být náklady na talíře mnohem nižší, než původně plánované cca 3 000,- kč ..
Vypadá moc hezky (z toho odkazu) a hlavně se taky bude dobře umývat. Nesnáším nerovnosti na porcelánu.
vilik: no asi jo, ale jsme takové "zaprděné" městečko, a já to raději vybírám na netu. Ale asi se podívám i v místě.
No já jsem tedy rozvod neabsolvoval, zato sdílím domácnost mj. s dvěma pubescenty, kteří projevují svou nelibost nad tím, že jsou po nich požadovány domácí práce ( třeba uklidit myčku) tím, že postupně otřískali a porozbíjeli spoustu nádobí. Takže jsme stáli před podobným problémem, přičemž zakladním kriteriem bylo, aby talíře snesly MW, myčku a aby se z toho dalo jíst.
Nakonec manželka koupila sadu talířů v Ikea - a i když rozhodně nejsem fanouškem tohoto kvelbu, musím uznat, že to nebyl špatný kup. Bylo to v krabici, 6 mělkých talířů, 6 polévkových a 6 dezertních. Stálo to, tuším okolo 700,- Kč a nutno poznamenat, že jíst se z toho dá, odolává to zatím všemu, včetně zmíněných teenagerů. Za mě dobrý...
Podle mně je nejlepší koupit v klasickém obchodě Domácí potřeby - bílé talíře příslušných velikostí, vč. misek , hrníčky atd. z porcelánu. To jde použít i do mikrovlnky. Zdobené už ne. K tomu si můžete vzít třeba 2 větší barevné, podnosy a ost. potřebné do kuchyně. Takové se dají i po kusech dokoupit. Jinak se prodávají v různých obchodech tzv. sady. Keramika je zbytečně těžká a často praská.
Fialka: jo vlastně ty zdobený nejdou použít v MW .
No, to je dobrá připomínka, úplně jsem na to zapoměl.
Jo, tak další důvod koupit půl sady nijak nezdobených talířů.
Pokud není zdobení "zlatem" ,ale běžně barevné tak bez obav do mikrovlnkyy mohou, nic se nestane
hezké, takové trochu retro ,ale má zlatý okraj a to do mikrovlnky nee...i toto není marné mall.cz/...
No tak dík všem za odpovědi, bylo to přínosné, rozhodně teda koupím jen polovinu zamýšleného množství v nějakém hezkém vzoru (fakt mě láká "retro" - vzpomínka na dětství ..), a půl pořeším jako bílý porcelán, nebo i něco sklěněného, nebo jako skoro skleněného - prostě dle popisu tady. Udělám si radost i nějakými hrnky, to bude bezva popíjet kafe s mlíkem z něčeho hezkého.
No, ten dům porcelánu přímo počítá s dopravou (jejich) a s tím, že to pořádně zabalej do bublinek a tak, hm.
no nevím zda balí každý talíř zvlášť do bublinek... Mně to přišlo naskládané na sobě a převázané v balíku bez jakéhokoliv proložení nebo utěsnění tou dřevnou vatou nebo prostě čímkoli ...vysypaly se střepy... jsem to nafotila a čekala na reakci a trnula jak další náhrada rozbitého přijde. Tentokrát to stáhli izolepou / nechápu lidi co pracují s křehkým zbožím ten jejich styl balení. No došlo to v pořádku...ale už bych neobjednala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.