Dobrý den, koupil jsem si plastový kohoutek a chtěl bych si ho dát na kanistr. Stačí jen vyvrtat otvor do kanistru a našroubovat do něj kohoutek nebo se to musí i přilepit? Pak by mě zajímalo jestli ho můžu dát i na kanistr, který má průhledný měkčí plast (5l nádoba od vody z marketu). Děkuju
Podle obrázku bych řekl, že je to určené na našroubování do závitu, který už musí být na kanystru vyroben.
Druhá možnost je, že k tomu kohoutku patří ještě matice a tu musíš na závit našroubovat zevnitř kanystru.
Ten závit musí držet v nějaké stěně a ještě musíš stlačit těsnění. To těsnění se ti pouhým našroubováním (bez matice) nepodaří rozmáčknout, takže to bude prosakovat okolo.
To těsnění by to mělo bez problémů utěsnit, ovšem máznout to silikonem určitě nebude od věci.
Na ty slabé kanystříky od směsi pro ostřikovače bych to nedával, protože mají příliš slabou stěnu a jak budete kroutit tím kohoutem, tak se to bude deformovat.
Je to hloupost, na ten kohoutek musí přijít natočit matka a tu do kanystru těžko dostaneš. Samotný kohoutek do kanystru nenašroubuješ. To by tam musel být ten závit, co je na kohoutku.
Dobrý den, nakonec jsem vymyslel fintu, že jsem vzal sice kanistr na pitnou vodu 5l co je v marketech za symbolických 19Kč. Jelikož je plast měkký, vyvrtal jsem otvor do víčka,které je tvrdé. Našrouboval do něho kohoutek a ono to opravdu drží to těsněníčko, není potřeba žádné matky zevnitř kanistru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.