Nejste přihlášen/a.
Pokud se jedná o std RD s dvěma podlažími, tak bych nafoukal expanzi na 1 bar, vodu do topení dotlakoval na 1,2 baru a odvzdušnil. Poté dotlakovat opět na 1,2 baru vodu. Pokud jeden radiátor topí pouze polovina, tak bych spíše předpokládal, že je příliš přivřená vnitřní regulace radiátorového ventilu, neo zkusit zvýšit otáčky čerpadla. Možná by také pomohlo postupné uzavření topicích radiátorů aby se do tohoto netopicího natlačilo více vody a "profoukl" se.
Tady je fotka vnitřního nastavení. Nevím jaký máte radiátorový ventil, ale většinou tam bývají čísla- vyšší je většinou větší kv tj větší průtok.
No a co to znamená, že Vám nejde odvzdušnit radiátor? Když je v radiátoru vzduch, povolí se ventil na jeho vrchu a nechá se unikat vzduch, dokud nezačne téct voda. Pokud nic neutíká, tak může být ucpaný ventil i nízký tlak v systému. Tlak v expanzní nádobě je ale tlak vzduchu ve vaku expanzní nádoby a ne tlak v systému, ten bych hledal na tlakoměru někde u kotle.
Vy nemáte manuál ke kotli? Je ta expanzka totožná s původní... bylo řešeno zprovoznění kotle oficiálně a s nastavením podle výrobce?...
Řekl bych, že tlak tak nějak závisí i na dalších maličkostech - nicméně já u mého elektrokotle 6kW mám doporučeno 1-1,2 baru.
Pokud máte natlakováno a nehřeje, pak to asi chce odvzdušnit nebo doplnit vodu či jinou kapalinu... - ne?
"V případě použití tlakové expanzní nádoby o objemu 4 dm3 s pojistným ventilem 1/2" nastaveným na 1,8 bar je maximální objem vody v systému dán výpočtem dle ČSN 060830." - takže výpočet tlaku vody a k tomu tlak expanzky...
Ale! - např. můj švagr měl 4 roky problém s topením a montážní firmou. Až krachla a přišla jiná, zjistilo se, že od počátku bylo chybně počítáno a měl být jiný typ čerpadla. Řešilo se dvěma okruhy a dvěma čerpadly - a rozkopaným domem kvůli podlahovému vytápění.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.