Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Revize v bytě

Od: robertt odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

Poprosil bych o radu ohledně revize (kontroly) plynoveho topidla Gamat (karmy) v bytě. Nádklady se vztahují na pronájímatele či nájemnce? Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jestli Vám jde o pravidelnou kontrolu a případnou údržbu před topnou sezónou, tak na nájemce.

robertt
hodnocení

Děkuji za odpověď

robertt
hodnocení

Jestě jedna otázka prosím, z bytu odcházím a majitel teď objednal kontrolu karmy, otázka je zda to mám platit já (že jsem to po dobu nájmu užíval) nebo jelikož odcházim, tak už on, co myslite? Děkuji

cernylysak
hodnocení

0x

Hlavně musíš napsat co chceš, jestli revizi a nebo kontrolu.

robertt
hodnocení

Mělo by se teda jednat o kontrolu karmy. Jde i o druhou věc, z bytu odcházím a majitel teď objednal kontrolu karmy, otázka je zda to mám platit já (že jsem to po dobu nájmu užíval) nebo jelikož odcházim, tak už on, co myslite? Děkuji

jardaa*
hodnocení

0x

Je rozdíl revize/kontrola, i v platbě. Pokud jde o náklady, tak jde o to co máte ujednáno, ve smlouvě.
To zde přece nikdo nemůže vědět!

iz*
hodnocení

0x

Příště napiště vše podstatné rovnou do otázky.

Obecně by měl platit ten, kdo kontrolu objednal. Ale jsetli jste kontrolu v době, kdy jste v bytě bydlel, nenechával dělat Vy, měl byste ji podle mne uhradit Vy.

NV č. 308/2015 Sb. o vymezení pojmů běžná údržba a drobné opravy související s užíváním bytu > zde najdete, co spadá do běžné údržby a drobných oprav.

Pro představu: Před necelými dvěma týdny jsem za kontrolu a vyčištění Gamatek a karmy zaplatila 1.500 Kč.

jardaa*

Ale to mu neříká, kdo to hradí, to ho zajímá, ne? Neříká nic o ujednání, smlouvě, takže ztrácel zde čas.
Podle mne je to v OZ.

iz*

@Jardaa,

vyhláška stanoví, co spadá do běžné údržby a drobných oprav > tedy co má hradit nájemník. V nájemní smlouvě lze sjednat nižší (nikoliv vyšší) rozsah než stanoví vyhláška,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]