Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zamykání doma, bezpečnost

Od: zamky odpovědí: 20 změna:

Jaký je rozdíl v bezpečnosti, kdyby mě chtěl třeba někdo vykrást?

1. zabouchnuté dveře (zvenku koule)

2. zamknuté dveře (zvenku koule)

3. zamknuté dveře na dva západy (zvenku koule)

4. zamknuté dveře (zvenku koule) a klíč v zámku (klíč je zevnitř)

5. zamknuté dveře na dva západy (zvenku koule) a klíč v zámku (klíč je zevnitř)

Neboli jestli má efekt zamykat na dva západy, a pomůže nějak proti vykradení nechávat klíč v zámku?

(prosím odpovídejte jen kdo je zámečník nebo do toho skutečně odborně vidí, žádné "řek bych" nebo "myslím si" *stop* to se můžu poptat i kolem sebe a každý řekne něco jiného a nemám to nijak podložené) Nebo aspon napište jestli jste zámečník.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

11x

To si tedy počkáte dlouho na odpověď pouze od "záměčníka".

Co se tak jít poptat přímo do zámečníctví, případně do výrobny klíčů nebo se obrátit na lampárnu.

--------------

Miluji tazatele, který si klade podmínky, aby rádci ve volném čase a zdarma mu odpověděli. Navíc mi chybí pozdrav, požádání či poděkování za případnou radu.

cernylysak

Nemusí moc dlouho čekat, já jsem odpověděl, nechápu proč někdo může za takovou nesmyslnou odpověď dostat tolik bodů, v obchodech se zámkama se snaží vydělat peníze, takže poradí utratit co nejvíc peněz a přitom je to skoro fuk.

Já zase miluju rádce, kteří musejí za každou cenu kecat do všeho, i když o tom nic nevědí.

hodnocení

4x

Mám velkého a někdy dost nervózního psa. O návštěvě vím nejpozději tehdy, když někdo sáhne na kliku, stejně tak to zjistí i návštěvník. Někdy na noc zapomínám zamknout, ale spím klidně.

A ne, nejsem zámečník.

hodnocení

3x

Ne...nejsem zámečník.

Ale zloděj si počká, až nebudete doma.

A pokud máte běžné dveře, tak je úplně jedno, na kolik západů a jak je zamknete...obyčejné dveře Vám otevře, když bude chtít, snad každý chlap s váhou větší než 45kg (destruktivním způsobem samozřejmě).

No a když budete mít extra speciální dveře...i s extra speciálním zámkem, tak oproti obyčejným dveřím a zámku je to rozdíl zhruba 1 minuta (pro profesionálního zloděje).

Nejbezpečnější (relativně) je rotvailer za dveřmi (pokud je ovšem tak cvičen, že si od cizího nevezme žrádlo).

hodnocení

2x

Fakt nejsem zámečník.. ale vykradli nás, když jsme spali. Měli jsme pouze zabouchlé dveře, i když dvoje, i na chodbičce...

Policajti nic nezjistili, zámek nebyl poškozený, přesto nám někdo chodil v naší přítomnosti po bytě a vykradl nás. Od té doby zamykáme, klíče v zámku, navíc řetěz, ale hlavně, kdykoliv k nám má přijít nějaký řemeslník, nebo někdo cizí, vyndavám klíče ze zámku, ostatní i z věšáku, schovám je. Předtím cca 14 dní nám vyměňovali okna, spíš to vypadalo, že si někdo udělal otisk a šel najisto.

hodnocení

2x

A víte, že je to úplně jedno? Pokud vás chce někdo vykrást, tak to udělá přes všechna zabezpečení. My bydlíme v menším městě, dobrý. Ovšem na naší trase je klub, který má otevřeno jen přes víkend a to je síla, protože kvůli řvaní blbců a ježdění taxíků, kteří b...y, jež se baví v klubu, odvážejí, se nemůžeme o víkendu vůbec vyspat. Jen popíšu stručně, co za ta léta jsme již zkusili. Takže, sousedi měli nasráno na schodech, vyhážené kytky z truhlíků, prokopnuté svody od okapů téměř každý v ulici, nám shodili dvakrát míchačku, co jsme měli před domem, když jsme rekonstruovali a tím pádem rozbili několik dlaždic na chodníku - a my slušňáci se ve 3 hodiny ráno se snažili tu míchačku dát nazpět, pak nám vykopli okénko od sklepa, na to jsem přišla až ráno, sklo po celém sklepě, tenkrát byl mráz a plynový kotel jel na plné pecky... Asi nejoriginálnější byl magor, který se k nám dobýval v 8 hodin ráno v sobotu. Já jsem byla pryč, manžel nakonec vylezl z postele a nějaký evidentní zfetovanec nám mezitím zničil kliku u dveří. když se nějak dostal přes branku, kterou máme na kouli. Pořád hledal nějakou Markétu a vůbec s ním nebyla řeč - byl úplně mimo. Manžel ho nakonec vystrřil silou na chodník a blbec za nějakého blábolení šel dál. Stačí?

lidus*
hodnocení

2x

Nejsem zámečník ale zabouchnuté dveře otevřu i já, bohužel jserm byla nucena to udělat. Manžel policajt, dnes důchodce, tvrdil, že čím víc bezpečnostních zámků, tím větší jistota pro zloděje, že bude co krást. Zámek máme jeden a doma se zamču a pootočím klíč, dám na řetěz ne řetízek co se běžně prodává.

cernylysak

Máš rozumnýho manžela, hodně zámků si vymýšlej pojišťovny jako důvod k vyhnutí se placení škody.

cernylysak
hodnocení

2x

"Nejsem zámečník ale zabouchnuté dveře otevřu i já, bohužel jserm byla nucena to udělat. Manžel policajt, dnes důchodce, tvrdil, že čím víc bezpečnostních zámků, tím větší jistota pro zloděje, že bude co krást. Zámek máme jeden a doma se zamču a pootočím klíč, dám na řetěz ne řetízek co se běžně prodává."

Tahle odpověď od lidus je asi nejrozumnější, skutečný zloděj si všechny zámky dokáže odemknout, amatér se snaží někdy zbytečně třeba i s tou pilkou, občas i úspěšně, a magor, kterej to chce opravdu vykrást ty dveře prostě vyrazí, vypáčí a třeba i rozřeže motorovou pilou nebo bruskou na baterky, právě počet zámků je jasná výzva.

A na rozdíl od ostatních splňuju podmínku.

hodnocení

1x

Já si myslím, nejspíše úplně blbě, že přídavný zámek je velkým přínosem. Myslím si, že si zloděj rozmyslí dolovat 2 zámky.

Já si myslím i z vlastní zkušenosti--že pes. I malý..nemusí to být žádný trhač...ale malý štěká a upozorní.To mi řekli policajti také je dobré mít vystřelovací čepy.

Máte pravdu. Když jsem si pořídila Dorku, nechla jsem samolepku nebezpečně vypadajícího knírače na dveřích. Sousedce jsem se omlouvala, že Dorka řve, když někdo sáhne na dveře, že ji to odnaučím. Sousedka říkala, jen ať řve, žádný zloděj se nebude dobývat do bytu, kde vříská pes. Nejen do toho bytu, ale i do bytu na patře. :-D

lidus*

Zavináči sice super ale stíhali by vás za ublížení na zdraví, já vím váš dům, neměl tam co dělat ale blbě by se to u soudu vysvětlovalo, mimochodem už to tu bylo a pro zloděje s provrtanou nohou to dopadlo lépe.

fik
hodnocení

1x

Nejsem zámečník ale řeknu ti to asi takto,pokud se tam někdo bude chtít dostat,dostane se tam zcela určitě. Případ 5 pro profesionála asi tak na půl minuty. Neprofesionál půjde cestou nejmenšího odporu,to znamená že rozmlátí třeba okno nebo ty dveře jednoduše vyrazí

hodnocení

0x

otevřít obyčejné dveře žádný problém

odemčené zabouchnuté cca 5 vteřin

zamčené jeden západ bez klíče cca 30 vteřin

na dva západy bez klíče cca 50 vteřin

s klíčem v zámku neotočeným stějně jako bez klíče

s klíčem vzámku pootočeným nevím nemám zkušenost

destruktivní metodou ještě rychleji

že jsem si vás nepozvala jste asi profík

ne profik nejsem, ale otevřít dveřeažtaková věda není na zabouchnute dveře stačí kousek ohlého plechu a na obyč fabku dvě planžety na vyhmatání to chce ale praxi jinak destruktivně pokud dveře umožnují a není tam štítek který fabku překryje tak jde fabka rozlomit

mak*
hodnocení

0x

ad1) Jde otevřít planžetou, jde otevřít pilkou na železo, jde snadno roztáhnout futra, jde snadněji vyrazit.

ad2) viz ad1, ale pilkou na železo to nejde.

ad3) viz ad2, futra je potřeba víc roztáhnout, vyražení může být obtížnější.

ad4) viz ad2, ale nejde otevřít planžetou.

ad5) viz ad4 s problémy uvedenými ad3.

Spíš záleží na kvalitě zámku, vložky, štítů, dveří než na počtu západů.

hodnocení

0x

Odpovědí už máš dost, tak jen doplním. Pro potenciálního zloděje jsou rozdíly v zabezpečení minimální, šikovný profík je překoná všechny běhěm pár desítek sekund.

Já si myslím, že profík si nejprve zjistí, co v tom bytě je, jestli se mu vloupačka vyplatí. Ale náhodný, který zkouší, to je něco jiného. Ten bude volit cestu nejmenšího odporu. Jestli tazatel má poklady v bytě, tak si myslím, se nebude ptát na poradte.cz, ale najme si firmu, která mu zabezpečení udělá na úrovni. Já bych se určitě takovému kolemjdoucímu zloději, neoplatila. *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak otevřít fabku

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]