Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava staré omitky

Od: mimoreal® odpovědí: 11 změna:
Prosím o radu. Chceme opravit staré zdi, oškrabali jsme malbu, ale sem tam došlo k mírnému opadání omítky, nebo poškrábání asi 4 mm. Stačí jen opravit a pak natáhnout fajnovou? Bude držet?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Z toho co jsem pochopil bych potřebná místa přeštukoval a hotovo.
hodnocení

Prý to mám poškrábat a přímo na zeď lepit sadroš.. je to dobrý nápad?
Proč lepit sádrokarton na stěnu? Podle mě zcela zbytečný.
Ale proti gustu...
hodnocení

Po pravdě na omítku si nějak netroufám a nalepit sadroš dokážu. A cenově to snad nebude ranec...

amater*
hodnocení

2x

Napenetrovat a celé stěny a vyrovnat stěrkou, pokud se opraví jen část tak to bude vidět. Ale jestli je to jen někde na záchodě, tak bude stačit místy natáhnout ten štuk, 4 mm, to bude ale chtít tahat na dvakát.

Proč penetrace?

Pokud tazatel umí tak stačí jen štuk,i na 4mm ,pokud neumí štukovat pak třeba stěrka na SDK a brusná mřížka a stačí penetrace vodou!

hodnocení

Kámoš mi radí to oskrabat, napenetrovat a lepit sádroš přímo na stěnu. Je to reálné?
Ano reálné to možná asi je ale proč když stačí jen přeštukovat. Případně místy vyspravit ještě?

hodnocení

2x

Záleží na struktuře-pokud máte již bez struktury štuku (je to hladké) pak opravit stěrkou na SDK, pokud je to drsné pak štuk i na ty 4mm a po zavadnutí dobře roztočit-rozfilcovat.Jinak je vícero zrnitosti štuku /cemix byl hrubší ,oproti tomu třeba štuky od Weberu jsou jemnější (s Cemixem jsem pracoval u minulé firmy cca 7roků z5,u nynější od Weberu)/.Pokud jen stěrku ta celé po stěrce přebrousti mřížkou,pokud štuka ptak před opravou a místa ke štukování vykropit,ne sebe -stěnu!

Ať se zdaří!

jabraka*
hodnocení

0x

Já mám dobré zkušenosti s nahražením opadaných vrstev starého štuku flexibilním lepidlem.Po zatvrdnutí stěnu srovnám finální stěrkou a pak zabrousím síťkou až k dokonalé rovinnosti.Nechám 24 hodin zaschnout a maluji.

JABRAKA

Proč ještě lepidlo kalo nějaký patlal?Nesmysl -lepidlo je primárně na jiné věci než opravy omítek .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]