Nejste přihlášen/a.
Zdravím, poraďte mi, co mám pořídit do sklepa za zásoby.
Pitnou vodu ve flaškách asi určitě, a pak jídlo asi konzervy - třeba fazole a dál? co byste poradili? diky
To je docela vážná otázka.
Není důvod si z toho utahovat.
Každá domácnost by měla mít určitý základ potřebných věcí pro případ jakéhokoliv konfliktu, nebo živelné pohromy, výpadku elektřiny, sněhové kalamity a podobně.
Píšete dobře, že konzervy, ale i třeba trvanlivý chleba, léky, které užíváte, existují i balíčky s jídlem ,,na cesty,,. které také vydrží dost dlouho., třeba i sušené ovoce, oříšky, každý má doma i kompoty a marmelády - to opravdu vydrží dlouho a nekazí se, přidala bych sušené mléko, nebo zahuštěné mléko slazené i neslazené. V době větších nároků na psychiku je dobré si něco smlsnout - čokoláda, sušenky. Jinak nějakou hru na ukrácení času, kterou můžete hrát i poslepu, ale nevím, možná rubikovu kostku pro slepce?
Voda a jídlo na 10 dní, sirky zabezpečené proti zvlhnutí, svíčky, rádio na baterie, náhradní baterie, baterka - existují i baterky na kličku, něco i sladkého, lékárničku, teplé deky, oblečení, spodní prádlo, peníze, toaletní potřeby, kyblík s víkem na lidské odpady, a uzavíratelný plastový pytel na odpady z jídla atd., myslím, že by šel soupis na internetu najít.
Vše časem musíte kontrolovat a obměňovat.
Napadlo mě, že by nebylo špatné mít i malý, přenosný vařič, i kdyby byl jen na pevný líh. Uvařit si kávu, nebo čaj, může být vítané zpestření.
Vlasně i do toho dehydrovaného jídla je potřeba nalít horkou vodu.
Kdysi jsem četla o balíčku, kde je zabudované udělátko, které když zlomíte, tak se jídlo prohřeje, ale už nevím, kde jsem to viděla a a asi by to bylo dost drahé. Možná pro kosmonauty.
Něco podobného - adventuremenu.cz/...
Proto píšu ze své zkušenosti. Nemám zásoby ve sklepě, ale ve špajzu. A mám tam všechno na několik dnů. Mám obchod 2 km daleko a když je vedro, nebo v zimě náledí, nebo onemocním, či jsem nyní měla vodu v koleni, nebo co to bylo, tak musím mít zásoby třeba na týden. Proto dotaz považuji za rozumný a nevím, proč by to měla být panika. Sranda to může být pro toho, kdo seběhne v paučích přes ulici a koupí si každý den 2 čerstvé housky k snídani. Ten to prostě nepochopí. Pokud vypoví elektřina /všude blackaut/, tak je možné, že se člověk ze vzdálenějšího konce vesnice dostane do obchodu a tak už nic nebude. Každý sedne do auta a naloží si dva vrchovaté vozíky. Oproti mně, co se tam doštrachám o francouzských holích a zbyde na mě leda ocet a sůl.
Áá prepper. To jsou ti co čekají válku, katastrofy. A jiní je budou v bunkrech chtít zahlušit. Kupte si místio, staví se i u nás, bude tam i obchoďák..
Jak v tom sklepě dlouho s energií a všemi potřebami vydržíte? Má to smysl pro lidi na venkově? Nebylo by lépe se orientovat jak přežít v přírodě? Prý jak kdo myslí, tak skončí.
Nějaké konzervy s masem. Ideálně konzervy bez otevíracího očka, protože ty s očkem mají naříznutý plech a jejich expirace je mnohem kratší. Sušené mléko. Trochu MRE. Tablety pro úpravu vody. Stačí toho tak na půl roku, do té doby většina zdejších jízlivců pochcípá hlady. Rozdělit se s vámi budou chtít jen ti, kterým o svých zásobách řeknete. Životů nezodpovědných lidí škoda není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.