Nejste přihlášen/a.
Tak toto jsem absolutně nepochopil. Už jsem na to narazil u více lidí. Bydlí v místech, za kopcem, v údolí, kde nemají šanci chytit televizní signál a přesto musí roky platit koncesionářské poplatky. Platí si službu, kterou nikdy nikdo neviděl, jako tu jitrnici ve filmu Obušku z pytle ven! To je prostě a jasně řečeno LEGALIZOVANÁ KRÁDEŽ. Nějací gauneři si prolobovali zákon, který je sám o sobě zločinem! To je podle mne na hromadnou ústavní žalobu s tím, že by veřejnoprávní média musela poškozeným vyplatit ukradenou sumu navýšenou o pokutu a inflaci.
Rozhlasové a televizní poplatky slouží k financování médií veřejné služby, t.j. České televize a Českého rozhlasu. Není přitom rozhodující, zda občan přijímá pozemní, satelitní nebo kabelový signál. Poplatky distributorům jsou poplatky za přenos signálu. Ty s tzv. koncesionářským poplatkem nemají nic společného.
Platí se za televizor. Nikoliv za signál. Pokud nemají signál co jim brání se televizoru zbavit, pokud ho mají. Mohou ho třeba uložit u někoho kdo televizor má a platí. Platí se jen za jeden televizní přijímač. Jistě mohou ho nechat doma, ale již to odporuje vyhlášce.
A to je právě ten podraz! Služba spočívá v distribuci signálu, ne televizorů! Televizi můžete používat na spoustu jiných věcí, na přehrávání videa, online monitoring atd. To je stejná blbost, asi jako kdyby každý, kdo vlastní klobouk, musel platit stočné.
Jednou mi napsali z NS, že v demokratické společnosti každý respektuje pravomocné soudní rozhodnutí. To samé platí o zákonech a vyhláškách. Můžeš iniciovat svého poslance ať navrhne změnu. Nebo změnu systému. Prý je k tomu podporován Milion chvilek. Někdo je v pozadí. Když soud rozhodne, že Země není kulatá, tak tomu věř. Poddaní v Andersenově pohádce nahatému císaři taky obdivovali jeho krásné šaty.
To je stejné, jako kdyby ke mně internetový provider nedotáhl internet, ale chtěl patit za to, že mám doma počítač? WTF?
Až někdo vydá vyhlášku, že při vlastnictví PC se zároveň platí internet bude to OK. Bohužel zatím je vyhláška, že se platí koncesionářský poplatek z jednoho TV v domácnosti schopný televizního příjmu. A bohužel soudy považují za schopný příjmu zcela vybrakovany TV přijímač, neboť prý stačí menší úprava.
Udv ,sorry ,ale připadáte mi jako dítě z MŠ a asi nechápete,že zákon nehovoří o signálu (je jedno zdali satelitní či pozemský nebo kabelový) ale o VLASTNICTVÍ přístroje tento signál přijímat!
Pláčete sice hezky,ale nad cizím hrobem.
jediný smysluplný příspěvek je od jenyk, takže tomu i odpovím, ostatní jsou bláboly.
O kartě ČT slyším poprvé, ale budiž. Podle toho co jsem se dočetl, Kavčí hory žádnou kartu nedistribuují. Jediná možnost jak získat kartu ČT je ji převést z karty Skylinku. Tato krkolomná možnost možná existuje, ale kolik lidí o tom ví? Kolik BFUček bez signálu provozuje kartu ČT? Odhaduju, že minimum. Spíš mi to připadá jako alibi pro případ nouze. Ale dík za tip.
Jak to přesně funguje s kartou ČT nevím, neb jsem se o to nikdy nezajímal. Jen vím, že tato možnost existuje.
Nemusí! Jen chtějí. Jak postupovat stačilo zadat "televizní poplatky" vyskočí zákon a tam to je, i na poště poradí. Tak se nerozčilujte, praskne vám céfka. Já to chápu. Veřejně jste obvinil ČT, že krade a naše najlepčí, poslance.
Podáte tu žalobu VY, byť jen za sebe? Co ostatní je jejich problém.
Neplaťte a soudy si s vámi poradí. Nezachrání vás, že televizor je nefunkční a je to jen dekorace. Teda myslím naše soudy a jejich více méně inteligentní soudci. Proč to? Já tam o dekoraci nic nemám.
Já to vím, jak se má postupovat a také to píšu a nevymýšlím, když je na to norma.
To platí i pro rádyo, nehradím,.
Neplaťte a soudy si s vámi poradí. Nezachrání vás, že televizor je nefunkční a je to jen dekorace. Teda myslím naše soudy a jejich více méně inteligentní soudci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.