Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

KK s výměníkem - snížení výkonu do vzduchu

Od: sollik* odpovědí: 2 změna:

Krbová kamna Haas a Sohn Kalmar 11 s výměníkem. Když jsem je před šesti lety pořizoval měla nejlepší poměr výkonu do vody a do vzduchu v mé cenové relaci. I přesto se obývák přehřívá. Když se topí v týdnu, tedy od cca. 17. hodin je to celkem v pohodě, ale o víkendu když hoří celý den je večer v obýváku i 26 stupňů i přes otevřené dveře do chodby. Dá se samozřejmě větrat, ale to pak jde zima po podlaze.

Napadlo mě tedy odizolovat výměník izolací a tím snížit množství tepla předávaného do místnosti a zvýšit tím přenos do vody. Možná že celkovým zvýšením teploty topeniště by se snadněji dosahovalo sekundárního spalování, což není u kamen s výměníkem snadné.

V příloze fotka kamen bez keramických obkladů. Pod tyto obklady bych chtěl dát tu izolaci. K dispozici mám zbytky klasické minerální izolace z rekonstrukce podkroví.

Vaše názory? Už to někdo zkoušel? Případně nějaký vhodnější materiál?

KK s výměníkem - snížení výkonu do vzduchu

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

spíš bych skusil sibral nebo kalciumsilikát než skelnou vatu ale nevím jestli se kamna potom nebudou přehřívat ale otázka jestli máte ze předu sklo protože nejvíce tepla se předá právě předními prosklenými dvířky

sollik*
hodnocení

Ten sibral vypadá dobře, ale ta cena ... V každé případě děkuji.

Někdo jiný nějaký názor?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]