Nejste přihlášen/a.
Krbová kamna Haas a Sohn Kalmar 11 s výměníkem. Když jsem je před šesti lety pořizoval měla nejlepší poměr výkonu do vody a do vzduchu v mé cenové relaci. I přesto se obývák přehřívá. Když se topí v týdnu, tedy od cca. 17. hodin je to celkem v pohodě, ale o víkendu když hoří celý den je večer v obýváku i 26 stupňů i přes otevřené dveře do chodby. Dá se samozřejmě větrat, ale to pak jde zima po podlaze.
Napadlo mě tedy odizolovat výměník izolací a tím snížit množství tepla předávaného do místnosti a zvýšit tím přenos do vody. Možná že celkovým zvýšením teploty topeniště by se snadněji dosahovalo sekundárního spalování, což není u kamen s výměníkem snadné.
V příloze fotka kamen bez keramických obkladů. Pod tyto obklady bych chtěl dát tu izolaci. K dispozici mám zbytky klasické minerální izolace z rekonstrukce podkroví.
Vaše názory? Už to někdo zkoušel? Případně nějaký vhodnější materiál?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.