Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu. Pustili jsme se do rekonstrukce kuchyně a její součástí je i digestoř. Dříve v kuchyni nebyla, tak jsem musel řešit jak dostat páry ven.Vzhledem k tomu že digestoř nebude obeskládána horními skříňkami, nechal jsem na rouru udělat kastlík z SDK. Problém je ten, že jsem jaksi pozapomněl na izolaci. Zpětná klapka je ve vzdálenosti cca 65 cm od zdi, rozměry kastlíku jsou cca 150x30x30, uvnitř je roura o průměru 125 mm. V téhle kose jde z kastlíku pěkná zima, mám strach aby to nazačalo kolem vlhnout.
Napadlo mě navrtat dírku a fouknout montážní pěnu, ale nevím co to udělá vevnitř a kolik jí bude potřeba.
Našel by se někdo s jiným nápedem?
díky předem
PS: bourat to nechci
Bourat v žádném případě, to je to nejhorší, co musí stavebník dělat, bourat po sobě krásné dílo.
Já bych zvolil plastové dvířka 15x15,20,25cm. To je dost velká díra na vtěsnání vaty a připadnou opravu zpětné klapky.
S tou PUR pěnou to není špatný nápad.A stačí vlastně vyříznout na jedné straně větší otvor,třeba 8 cm v průměru a na druhé straně foukat pěnu.Až pěna z otvoru začne vytékat,přestanete foukat.Ona už se dotlakuje a dopění sama.A nehrozí nebezpečí zničení kastlíku.Ten vyříznutý kousek tam pak vlepíš třeba akryltmelem.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.