Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Voda na bojleru (ohřívači vody) Dražice

Od: findusek* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

na stacionárním bojleru Dražice OKCE 160 S mě pod víčkem (krytkou anody) stojí cca 2 cm vody. Po vysušení se voda opět cca za půl dne objeví. Bojler zatím neteče, nevíte kde se stala chyba? Bojler má stáří 4 roky. Děkuji

Voda na bojleru (ohřívači vody) Dražice
Voda na bojleru (ohřívači vody) Dražice #2
Voda na bojleru (ohřívači vody) Dražice #3

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
No kde může být chyba.. Anoda je zašroubována a musí tam být nějaké těsnění, tak že vyndejte anodu, zkontrolujte ji a také to těsnění. Pokud to není tam, tak potom ještě špatný svár kolem anody, nebo by muselo téct přímo horní vyklenutí nádoby, to si ale nemyslím.
findusek*
hodnocení

Děkuji za odpověď, anodu jsem ještě neměnil. Když místo vysuším nezdá se, že by voda prolínala kolem závitu anody. :(

Tak potom tedy ten špatný svár kolem závitového návarku anody, nebo někde rezne víko bojleru.
findusek*
hodnocení

čekám na příjezd smluvního servisáka Dražic a říkal, že bude dělat nějakou tlakovou zkoušku

hodnocení

2x
Že by málo utažená anodová tyč? Zkus to trochu dotáhnout.
findusek*
hodnocení

K matce se musím dostat násilím, ořech tam nevleze, nechápu, že matka je z výroby tak vyosená :(

findusek*
hodnocení

Tak proběhlo přetěsnění a dotažení anody. Bojler jsem vysušil a nechal ještě týden odvíčkovaný pro vlastní dosušení. Po týdením zavíčkování se obět bojler rosí a od víčka odkapává voda :(

Prosím o radu zda je možné, že se bojler rosí v teplé a suché technické místnosti a může se bojler potit?

Myslíte, že bojler někde teče prolíná?

Děkuji

Pokial sa v nom ohrieva voda na relevantnu teplotu, tak nie. Pokial je plny studenej vody, ktora sa v nom vymiena a je nou ochladzovany jeho plast, tak ano.
findusek*
hodnocení

Bojler se standartně ohřívá, takže to vypadá na nějakou netěsnost ... :(

Jaká je spotřeba teplé vody? Při vysoké spotřebě může docházet ke kondenzaci vody ve spodní části bojleru

findusek*
hodnocení

spotřeba je standartní přes den skoro nic a večer sprcha, občas koupání - rodinka 2+2 :)

kositch
hodnocení

0x
Mám úplně stejný problém, podařilo se vám nějak vyřešit či přijít na příčinu? Mám 2 roky starý OKCE 160 S.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]