Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Který tlakový hrnec je nejlepší na ovládání?

Od: maruska* odpovědí: 11 změna:

Prosím o radu .Chtěla bych darovat tlakový 3l hrnec starší ženě.Potřebuji ale ,aby bylo jednoduché ovládání.Poradí mi někdo na jakou značku se mám zaměřit.Děkuji m.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

1x

MámTeskomu 5l, bajonetové zavírání, 9 let stejné těsnění, žádná oprava, bez problémů, cena cca 1500 Na chalupě mám šílenost co se tam musí pracně dát poklice, málo tlakuje, to bych nekoupila ale stál v Glpobusu asi 8OO kč.

hodnocení

1x

Já mám Tefal Clipso už 6 let. Také nejsem nejmladší a vyzkoušela jsem předtím jiné typy, ale tento je na ovládání strašně jednoduchý. Žádné šmrdlání s pokličkou ze strany na stranu, jednoduše pokličku přiložím a zmáčknu nahoře ten velký "špunt". Cvakne to a už to jede. Otevírání velmi snadné a bezpečné, je tam červený "puntík" a ten musí být dole. Pak zase jenom zmáčknu nahoře a hrnec je otevřený. Může se odpustit pára, aby se hrnec mohl otevřít dřív, ale já to dělám málokdy, protože nechci mít v kuchyni tu páru. Když potřebuji otevřít rychle, tak dám hrnec pod tekoucí studenou vodu a do pár vteřin pojistka spadne a mohu otevřít. Za celou tu dobu jsem nepotřebovala měnit žádné těsnění a to ho používám opravdu skoro pořád. Ale není zrovna nejlevnější.

Hledala jsem ten co mám já, ale už jsou jiné typy. Kdybych si ale pořizovala nový, tak určitě sáhnu po tomhle, protože je to stejný systém. Nahoře se jenom zmáčkne ten špunt pro uzavření a pro otevření se zmáčkne na straně toho špuntu uzávěr. Je to fakt strašně jednoduché ovládání a nikdy se mi nestalo, že bych musela znova zavírat, protože by byl hrnec špatně uzavřený. A teď je docela levný. Já jsem ho už před 6 lety platila víc jak 3 tisíce.

Omlouvám se, Vy hledáte 3 litry, tak ten Clipso na 3 litry asi neexistuje.

hodnocení

0x
Za mě ten "obyčejný", bývá v kauflu atd - žádné superhyper tescomy apod - věčný boj s drahým těsněním...

hodnocení

0x
Máme tescomu dva hrnce 4 a 6 litrů s jednou pokličkou, těsnění je jako nové, jen se zlomilo to závaží, kterým se nastavuje vysoký a nízký tlak, tak to máme nové. Hrnce stály dva tisíce, byly v akci, silné dno, žádné plechace z kauflandu. Jinak myslím, že tři litry jsou málo, nemůže se dávat plný.

hodnocení

0x

Mohu doporučit Tescomu. Sama mám soupravuTlakový hrnec BIO EXCLUSIVE+ 4 + 6 l s jednou poklicí již přes 10 let bez problému. Jednou koupena nová těsnící guma, ten 4 l je tento eshop.tescoma.cz/... . Jednoduché ovládání, možné používat na všech druzích sporáku i na indukci, 5 let záruka a veliká výhoda - Tescoma servis v případě problému.

To je ono, přesně takové máme.

hodnocení

0x

Třicet či víc let stará Kukta-letos prvně měněno těsnění,jedenkrát pak ještě měněna tlaková pojistka (al plíšek cca5mm průměr a tl. o málo víc než alobal).Ale ten se již nový asi nesežene.

Ten je ale ještě hliníkovej, ne? Syn v něm vaří žrádlo pro ryby, je pravda že také fachčí cca 30 let.

Asi,nezkoumal jsem a je mi to doocela šumák.Spousta lidí tvrdí jak je Al škodlivý,vyhodili nádobí z něj ,ale alobal bez problémů používajjí,tam a v pytlofucích Al nevadí a.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]