Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psi v zahrádkářské kolonii

Od: zahrada* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den

Jsem členem zahrádkářského svazu. A s manželkou již několik let zde na své parcele pěstujeme. Již delší dobu, a nejen nám, chodí myšlenka, zda je možné něco dělat proti porušování vnitřního řádu. Náš výbor schvaluje každý rok řadu řadu pravidel. Například zákaz oplocování parcel, trvalé bydlení v kolonii, zákaz volně pobíhajících psů nebo zákaz trvalého parkování a podobně.. Poslední roky se se změnou majilů ingnorují tyto pravidla, což narušuje celý chod v zahrádkářské kolonini. Pořádají se tu noční mejdany, z uliček se stalo parkoviště aut, psi si pobíhají skrs parcely a aby toho nebylo málo, soused tam již několik let trvale bydlí v nezkolaudovaném domku o rozměrech 6 x 7 m. Ten je postavený na betonových patkách - čímž obešel zákon. Původně s vědomým zahrádkářů, že tu postaví pouze chatu, se nakonec vyklubal domek k bydlení, který není doposud zkolaudován. Pobíhá tu volně jejich pes. Lidé se obávají vstupu do kolonie, protože se jeho pozemek nachází hned u hlavního vstupu do kolonie a volně pobíhající pes nepříjemně štěká a znemožňuje tak vstup do kolonie nám i ostatním. Tím pádem nám všem znepříjemňuje chvilky oddechu. Je toho více, ale zajímalo by nás, nás skalní zahrádkáře , kteří mají zájem zahradkaření dále propagovat, jestlis s těmito problemy lze něco konkrétního dělat..

Předem děkuji za vaší odpověď, věřím že nás to posune ke kladnému vyřešení.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Rozumím-li tomu dobře, takové kolonie, bývaly v nájmu. V tom případě bych to zkusil řešit s majitelem pozemku. Pokud jste všichni vlastníky té které části, nezbyde nic jiného než oplocení.

hodnocení

1x

Povolte oplocení pozemků a máte klid od pobíhajících psů.

S těmi auty to bude horší... když bude ulička úzká (a okolní pozemky oplocené) auto se nevejde. Další možnost by byla podle toho čí jsou pozemky a jako co jsou evidovány... pokud je to třeba města či státu a je to vedeno jako cokoliv krom ostatní plochy, dalo by se teoreticky náhlasit ohrožení životního prostředí, ale to už byste tam nezaparkoval nikdo.

jardaa*
hodnocení

0x

Mohlo to být kratší. Jste sbiraniko lidí, nebo organizace, spolek? Máte v řádu práva a povinnosti? Odpovězte si, jak je řád závazný, jak lze dodržování řádu vyynutit? Máte tam nějaké sankce? Podívejte se na Spolek v OZ.
Na noční mejdany, klid je zákon. Má obec vyhlášku o narušování veřejného pořádku (územní působnost?
Domek obývaný, poraďte se na stavebním úřadu.

mak*
hodnocení

0x

Takhle to dopadá, když se blbci řekne, že má svobodu. Podle mě dohoda nějakého spolku není nic vymahatelného. Můžete napráskat na stavební úřad černou stavbu, můžete zavolat městskou policii, že Vám po zahradě běhá cizí pes a že parkující auta blokují cestu. Nebo udělejte schůzi a změňte pravidla tak, aby vyhovovala všem.

jl
hodnocení

0x

Na volně pobíhajícího psa volejte MP.

jardaa*

A kde nesmí volně pobíhat pes? Tazatel píše o kolonii, tedy zřejmě oplocená plocha, ne veřejná. Taktéž parkování aut, co tam bude MP dělat? Platí tam z. 361?

U nás v osadě také nsměl být plot ,,ale já začla..Mám nízký plůtek ...mám čivavu tak jsem to svedla na ni ,aby se mi neztratila.Auta jsou také zakázána jen když si něco převeze k vyložení.Ale je tam jeden co si dělá co chce.Nikdo nic neříká..

Také tam mám souseda,který tam slaví ,,sice ne často,ale vasí mi to ,Vřískání ,hraní na tahací harmoniku.cca 3metry od mého vstupu do domku.Přastala jsem tam jezdit.

Psi v zahrádkářské kolonii

19.09.19 10:20
hodnocení

0x
Psi v zahrádkářské kolonii #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]