Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vzorník NCS složení barev

Od: jana222® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.Nebyl by tu někdo kdo ví nebo nedal odkaz (nemohu prostě nic najít).Barevný vzorník NCS se skládá z "tisíce" odstínu barev.A já bych potřeboval vědět nebo kde to je popsané když si najdu nějaký odstín z jakých barev se ten konkrétní vzorek skládá.Poměr není duležitý ale jaké barvy obsahuje.

Nebo se to dá už vyčíst z označení vzorku? Např. NCS S 8505-G20Y ale to asi ne..

děkuju

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

0x

Převodník

vysvětlení čísel

Je to skoro černá.

hodnocení

Ja dekuju za snahu ale na to jsem se neptal ze to je skoro cerna to vidim ve vzorniku a byl to jen priklad.Ja potrebuju jak jsem psal vedet jak zjistit ktery jakykoliv vzorek co obsahuje za barvy
lmgify

A to ti ty hodnoty RGB nebo CMYK z převodníku neřeknou? *sok* Nebo vůbec netuším, co vlastně chceš vědět. *ee*

lmgify

8505-G20Y = 85% černá, 5% chroma , odstín=zelená + 20% žluté

hodnocení

Diky kdyby mi to neco reklo a umel to odvodit jako ty tak se nebudu ptat.Jinac co potrebuju. Vedet?Umet definovat pomer barev z jakehokoliv odstinu a jeho oznaceni.Tak jako jsi mi to oznacil definoval ty.Kouknu na vzorek vidim tam oznaceni tak z toho vyctu ty pomery barev.Jinac dekuju za pomoc a ochotu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]