Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oběhové cerpadlo

Od: okarel odpovědí: 4 změna:
Zdravím,
mám oběhové čerpadlo grundfos UPM3 hybrid s diagnostikou, podle které mám zablokovaný rotor. V příručce píšou, že přes šroub z čela čerpadla mám pootocit hřídelí a čerpadlo se rozjede. Ať dělám co dělám, tak čerpadlo stále hlásí chybu a nejede. Podle příručky vypadá čerpadlo neopravitelně. Máte s tím to čerpadlem nějakou zkušenost? Děkuji

Oběhové cerpadlo

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Přímo tímto modelem zkušenosti nemám, ale obecně mám nedobré zkušenosti s jednoduchými věcmi, ke kterým je přidaná složitost a elektronika (z toho membránového tlačítka mi naskočila husina). K diagnostice, když točíte s tím šroubem, otáčí se křídel, potažmo vrtule, nebo ne? Nejspíš bude třeba čerpadlo vysvobodit z trubkového zajetí a vyčistit (třeba jen endoskopicky).

okarel
hodnocení

Když točíme šroubem, tak slyším jak se hřídel otáčí. Tak mě právě ta diagnostika mate. Jo máte pravdu, že nezbyde nic jinýho než vyndat a prostourat. A když ani to nepomůže, tak nějaké obyčejné čerpadlo...

hodnocení

0x
Může tam být kousek čehosi, co zablokovalo čerpadlo.
Jestli máš před a za čerpadlem nějaký uzávěry, tak bych je zavřel a čerpadlo rozdělal. U Grundfosu to bývají čtyři imbusový šrouby. Ty vyšroubuješ, na trubce zůstane spodek a motor s vrtulkou vyndáš.
Koukneš, zdali tam něco není navíc, jak se otáčí motor a hotovo.
Práce i s kafem na čtvrt hodiny.
okarel
hodnocení

Inbusy jsem sundal a dostal jsem na tu oddělovací vložku c. 7. Takze dál se nedostanu.
Oběhové cerpadlo #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]