Nejste přihlášen/a.
Bohužel dodáné nám cihly maji praskliny (viz. přilozené foto).
Prosím o názor jestli jsou přípustné?
Ty bláho, s takovými starostmi chceš stavět dům?
Samo že cihly mají praskliny, protože při výrobě se objeví nepřesnosti, různé promíchání materiálu, různé působení teploty a kdo ví co ještě. Takže pokud se ti cihla nerozpadne v ruce, tak ji normálně použiješ. A pokud se ti cihla v ruce bude rozpadat, tak ji použiješ taky, akorát ji vylepšíš montážní pěnou - protože si vzpomeneš kolik jsi za každou cihlu zaplatil.
Těch cihel bude ve zdi dost na to, aby se nějaké vady a nepřesnosti roznesly.
A můžeš tento dotaz položit výrobci. Ta odpověď by mne zajímala.
Zkuste reklamovat a pak sdělte jakm jste pochodil! Nebojím se říci ,že se Vám vysmějí!Mnohdy víc jak polovina bloků z palety je takjto popraskaná,je to dáno A) technologií výroby, B) několikanásobnou manipulací s nima (z pece na paletu do skladu, ze skladu/přístřešku cihelny/ do skladu obchodu či st.firmy, pak na skládku na stavbě a pak ještě postupně přímo ke zdi. a neposdní za C) přeprava na NA ...
Správně se postupuje tak, že prostě dodané zboží zkontrolujete. Pokud nesouhlasíte, nepřeberete jej. Svým podpisem stvrzujete, že dodávka je v pořádku. Taky by Vás mohli dotázat, jak jim dokážete, že vada nevznikla až u Vás.
Uvedu dva příklady za vše, které hovoří jasně a bohužel smutně.
Chlap si objednal cihly od WB, dojel kamión s maníkem složil cihly a chlap se divil, proč mají cihly na těch paletách a těchto paletách rozdílnou barvu.
Tyto jsou ze skladů z ČR a tyto jsou z Německa. Podepsal a bylo. Pak přišli chlapi a zdilo se. A ouvej, ta česká cihla nepasovala zámky na tu německou a přitom to byl stejný typ.
Takže se zdilo tímto zůsobem, jedna šára z českých, druhá z německých.
Nutno podotknout, že ta Německá cihla byla neskutečně pevná. Ty defekty, jaké jsou na obrázcích, neměla snad žádná. Barva byla opravdu sytě cihlová, krásná. Ne tady ty bledé vyblitky. Přesnost každé tvárnice parádní.
Zatímco česká, když člověk řezal, tak se to krušilo, několik tvárnic mělo příšernou geometrii. A mohl bych pokračovat.
Druhý příklad, objednáte si dlažbu, čekáte na ní cca skoro 3/4 roku, pak Vám zavolají do stavebnin, máte to tady, přijedete si to převzít? Jasně, není problém. Vytáhnete lámací nůž rozřežete slídu, krásně barevnou s potisky aby nebylo co vidět. První souhlasí, zvednete aby jste se podívali na druhou dlaždici a ona je jiná.
Cože!?
Zvedáte další a prostě, první šára ok, další úplně jiný odstín.
To je vtip? To to pak lítalo a výrobce se omlouval a kdesi cosi. Okamžitě jsem výrobce usměrnil ať se uklidní, chtěl totiž vyhazovat skladníka a kde koho. Tak jsem mu řekl, že mi za to ručí on, a jestli chce někoho vyhodit, tak ať vyhodí sebe a nevěší mi bulíky na nos. Za 14 dní tady chci mít dlažbu, tu kterou jsem si objednal, starejte se jak umíte.
Po čtyřech dnech, mi volal přímo ředitel a omlouval se mi, že za 1 měsíc by mi to dodali. To už je ale pozdě, potřebuji to za 14 dní od dne, kdy jsem mluvil s Vaším manažerem obchodu.
Dáme Vám slevu...
Jako zadarmo? Že mi to dáte?
Nakonec jsme se dohodli. Dlažba dojela až za měsíc ale chlapci se museli otáčet. Ve smlouvě bylo přímo uvedeno, že na stavbě dojde k překládce, kterou zajistí sama firma, která dlažbu dodává (tedy výrobce).
Chlapci hezky pozdravili a vše krásně přeložili. Až tehdy jsem jim podepsal papíry a mohli jet. A než odjeli, tak jsem jim řekl, ať vzkáží tomu obchodnímu manažerovi, zda jim to za to stálo.
Problém u nás je takový, že lidé neznají svá práva a druhá strana zase své povinnosti, a že stále platí, náš zákazník náš pán. Vlasečnicové trhy cihly bych neřešil ale okousané cihly a podobně bych už řešil.
Nějaká montážní pěna mě vůbec nezajímá. Když můžou Němci dodávat krásné cihly, tak proč česká MATKA není schopna toto dodat v ČR? Ale to nejsou jen cihly ale i Yton, Porfix a jiné...dlabe se na to, však existuje rašple, ať si to zedník stáhne...mluvím o hrbech na ložných plochách tvárnic atd...
Pokud by se toto muselo řešit,tak dodnes je polovina lidí v okresní městě bez bydlení!-není jedna paleta bloků bez těchto prasklin!Reklamujte,čekejte vyřešení anáhradu,pak začněte stavět třeba o půl roku později...
p.Milane to je na mne?Pokud ano,pak do března, než mne skolila choroba (tedy za měsíc leden a únor) jsme s kolegou vyzdili zdivo denně v průměru ze 4-5 palet cihel.
p.Diesle, omlouvám se, to samozřejmě nebylo na Vás, ale tazatele, jenž jsem neuvedl v textu jeho nick.
Páč i na jiné poradně napsal hodnocení cihelny, jen podle jeho pár poškozených cihel. Já jich prodám stovky palet, problém je u cihel úplně jinde.
Vážený p.Milane, nejsem odborník. V roce 2013 z cca 5000 cihel jsem mněl jen cca 30 prasklých při ceně o 2 násobků níže.Děkuji
p.Milane OK to stejně nebylo na Vás spíše na tazatele a další, tím zase ale nechci podceňovat kvalitu-občas (jedna cihla ze3? z 5,z 10 palet?) se stane,že při uchopení se rozpadne v rukou .
To že se kvalita Porothermů zhoršila není pravda, za posledních 20 let je kvalita stejná. A není to výmysl-když je rozlet tak jsme vyzdili skoro celý kamion cihel denně!
Jinak pokud se toto nelíbí-je možnost použití jiných druhů materiálu-Ytong,porfix, nebo třeba sendvičové zdivo z KM-Beta,to poslední je ale asi 2x dražší než Poro nebo Heluz příp. od jiných výrobců.
majklchris, já Vás chápu. V cihelně naloží na auto 18 palet, řidič to musí uvázat kurtou. Sice dá plastové rohy, ale to moc nepomůže. Často se staně, že to přežene s utahováním a některé hrany cihel to nevydrží. Jindy přiveze matroš do stavebnin. Tam se stohují 4palety na sobě. Pak se naloží na jiné auto a vezou na stavbu. Zase kurtování. Pak se opravdu stane, že jsou popraskané, ale ne vinou kvality z cihelny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.