Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy začít hladit fasádní omítku

Od: beda2 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den .mám prosím dotaz kdy začít filcovat(hladit) hlazenou fasádní silikonovou omítku (zrno 2mm)?.ihned po natažení nebo až mírně zavadne? děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pastovitá fasádní omítka se NEHLADÍ a již vůbec ne filcem. ta se jen zatočí plastovým /novodurovým/ hladítkem,natáhne se nerez hladítkem!Jinakm pokud toto nevíte,zlobte se či ne,nechte to někomu kdo umí-nedá se říci hned nebo až za 2 minuty-je to dle okolností,které ten kdo umí správně vyhodnotí!

Rada zní -udělejte malou stěnu-plochu kde to nebude bít do očí když to pokazíte a kde si ověříte jak dlouho čekat než začnete točit.Nejlepší je ale toto provádět vždy ve dvou-jeden natahuje a druhý točí a řídí toho co natahuje!

PS viděl jsem flek cca2m v průměru zaschnutý a díky tomu blbě zatočený,děláno v prosinci při teplotě kolem 10°C a oproti tomu zase v letních pařácích a vše bylo OK.

beda2
hodnocení

dobrý den.dobře děkuji .Asi jsem se špatně vyjádřil,tím hlazením jsem myslel"hladit" krouživými pohyby ..asi tomu říkáte zatočit .Ale krouživé to jsou,ne? děkuju

Ano-je to i oficiálně točená pokud pak vzor jakoby čára v jednom směru,pak je to tahaná- ofiko rýhovaná !

odkazy .točená :

Rýhovaná pak taháním ze strany na stranu!

zde další odkaz : cz.weber/...

Přejí úspěšné provedení práce!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]