Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení vody

Od: picmis® odpovědí: 5 změna:

Ahoj, potřebuji radu ohledně vody v paneláku. Mám rozvod v plastu kde studená i teplá voda je zakončena PPR kolenem 90° s vnějším závitem 1/2" viz obr. na kterém je připojena pancéřová hadice k pákové baterii v kuchyni a nyní bych potřeboval na tyto konce připojit ještě jeden rozvod pro umyvadlo v koupelně. Otázka zní co přesně mám koupit za " rozdvojku" aby bylo možné připojit na jedno koleno hadice dvě?

Dále bych chtěl vést nový rozvod k umyvadlu v trubkác ALPEX , protože není prostor na nějaké svařování a zdá se my tento systém celkem jednoduchý. Neudělám lbost s tím ALPEXem?

Děkuji.

Připojení vody

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

berger*
hodnocení

3x

Můj názor - svařte to,nějak to jde vždy a PPR snesou docela hrubé zacházení při protahování dutinama a jádrem. Teď jsem dělal novou vodu v nedávno zrekonstruovaném bytě,kde to zprasili. Vodoměry nešly ani přečíst,natož vyměnit,ventily nedostupné,ve zdech zazděné pancéřové hadice!... Dělal jsem to otvorem 30x50cm a z druhé strany 20x20. Nebyla to vodařina,spíše gynekologie,ale šlo to.

Jinak v jiném paneláku jsem viděl na to Vaše koleno našroubovanou mosaznou kostku. Ta měla v každé stěně otvor 1/2" a tam dali pancéřky. Těma šli k bateriím. Bylo to divné,ale fungovalo to.

S alpexem jsem nedělal,nemohu posoudit...

doplněno 15.09.19 20:18:

Doplním pro vodaře,třeba se pobaví - byt pár let po rekonstrukci -

Připojení vody #2
Připojení vody #3
priklad1*

Pancěřovek bych se bál. Špatně zkušenosti. Vždyť existují nerez trubky něco jako husí krk. Ohebné, takže splní stejný účel jako pancěřovka.

hodnocení

2x

no,nejlepší by bylo to koleno uřezat a navařit ppr t kus triker.cz/... ale nevím jek to ta máte, taže na ten závit našroubovat "téčko" eshop-koupelny-topeni.cz/... na jedné straně dáte vsuvku eshop-koupelny-topeni.cz/... a panceřovku do dřezu, na druhou stranu šroubení s přechodkou na ppr triker.cz/... a posvařovat do koupelny

hodnocení

Děkuji za odpověď, zazdít pancéřové hadice, tak to je moc i na mě :) .

Pokud budu pokračovat v plastu co mám tedy přesně koupit za "rozbočku"?

dejv111neprihl

Kupte mosazný T kus, který našroubujete na plastové koleno s vnějším závitem, které Vám kouká ze zdi. Na jednu stranu T-kusu našroubujete roháček pro baterii, na druhou stranu našroubujete DG přechodku kov-plast (jako Vaše koleno ze zdi, ale rovné). Pak pokračujete v plastu až k umyvadlu, kde opět ukončíte plast rovným DG přechodem (tentokrát s vnitřním závitem 1/2"). Do této přechodky našroubujete roháček pro baterii. Doporučuji dokoupit instalatérský teflonový provazec od Loctite (myslím, že se jedná o Loctite 55). Pak kupte ještě držáky plastového potrubí, pokud je to někde dál. Potrubí volte o rozměru 20. Hodně zdaru.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]