Nejste přihlášen/a.
rekonstruujeme dům, který jsme nedávno koupili. Když nám topenar riznul do zdi, objevilo se tam toto. Řekl, že v tom je azbest. Když jsem si pak přečetla, jak nebezpečný to je, kor když se do toho řeže, zeptala jsem se ho znovu. On mi ale řekl, že se spletl, že to azbest není. Trochu se ale obávám, že s tím nechce mít problémy, tak to vzal zpátky. Máme rozrezane zdi, kudy vedou trubky na topení a už 3 týdny v tom zijem i s malými dětmi, takže mám fakt hrůzu. Děkuji za reakce.
2x
Jsou to dřevěné hobliny s cementem (heraklit), používají se třeba na stropy, přes spoje se natáhne králíkářské pletivo a pak se strop nahodí. Nebo existují ve spojení s polystyrenem (v různé síle), na stejné použití a jméno Lignopor, jak už bylo uvedeno. Pozoruji nějakou azbestománii a při tom by stačilo, kdyby si každý přečetl, co azbest je a nepotřebuje pak mít zježené vlasy, že se něco přihodí. Azbest nijak neškodí, pokud se nevdechuje prach z jeho broušení. To jen na okraj.
Věřím ,že jste spoustu "volovin" na netu načetla,ale ne vše je až tolik pravdivé !Někdy do roku 1998-2000 se spojkové a brzdové obložení dělalo jen z materiálu obsahující osinek.kdoví koilik aut s tímto ještě jezdí a nic se neděje a vy plašíte s případnou azbestocementovou desku kterou vůbec neobrábíte.
Zkrátka a jasně -vlákenka azbestu MOHOU ,ale také NEMUSÍ způsobit rakovinu plic-daleko větší pravděpodobnost je ta, že než na rakovinu z osinku zemřete při přechodu přes silnici,při jízdě s autem atd !
- Jak poznám co je azbest?
- Je azbest opravdu tak nebezpečný?
- Azbestová izolace?
- Jak zjistit nebezpecny azbest
- Jak poznat azbest?
- Skrýté vady chaty - azbest
- Je to azbest? - děkuji za rady
- Je to azbest?
- Je to azbest? Chata montovaná v šedesátých le
- Obsahuje to azbest
- Jak poznám azbestovou/osinkovou šňůru
- Likvidace azbestových vlnovek
- Nater oken - azbest
- Kam vyhodit azbest v Praze
- Azbest jako těsnění dveří
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.