Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krajka na skleněnou poličku

Od: alena350® odpovědí: 6 změna:

dobrý večer, líbí se mi takové krajky na poličkách v kredenci...mám ale problém, poličky jsou skleněné. Obstarala jsem si takové s tunýlkem na provlečení třeba tyčky nebo šňůrky. Jak by se daly zachovat poličky skleněné a ozdobené krajkou? V kuchyni, musí se občas vyprat. Ilustrační foto.

Krajka na skleněnou poličku

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

prodávají krajku a je samolepící snad by na to sklo šla nalepit

stoklasa.cz/...

xyzz
hodnocení

0x

A co našít krajku na plátno? vypadá to také hezky - viz fler.cz/...

iz*

Vypadá to hezky, ale mně by bylo líto zakrýt skleněnou (pěknou) poličku.

hodnocení

0x

Mám zkušenost s krátkodobým připevněním papíru na dřevo. Připínáčkem nebo špendlíkem se nesměl poškodit papír ani dřevo. Z kobercové pásky se odstřihl pásek, slepil do ruličky tak, aby lepivá strana byla nahoře, spláclo se to, aby to byl jen tenký proužek. Čtyři proužky v rozích na rubu papíru udržely papír na dřevěné desce. Zkuste, jestli bude držet textil na skle.

Předpokládá to ale alespoň 0,5 cm tlusté sklo, precizní práci s kobercovou páskou vhodné barvy, pravděpodobně souvislou řadu lepítek - bez mezer a nepříliš těžkou krajku s "hustým" háčkováním v místě přilepení. Jestli to začne padat za dva dny nebo za půl roku, nedovedu odhadnout.

gumid

Dělají se normálně oboustrané lepící pásky a od 3M nebo TESA lepí fest.

Gumid: No vida, jak doba pokročila. My jsme před 30 - 40 lety v galerii instalovali popisovaným způsobem grafiku a fotografie. Jestli se dá ta novinka :)koupit za rozumnou cenu, tak to tazatelce tím spíš doporučuji alespoň vyzkoušet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]