Nejste přihlášen/a.
Ahoj rádci, stal se mi nemilý problém. Přes noc jsem měl otevřené dveře a do 1. patra v RD vnikla myš. V přízemí je pes, který běhá i po zahradě, ale asi tu myš vytlačil ke mě. Zatím mám nastražené pastičky v místě, kde jsem ji viděl (v ložnici) a pak už jen slyšel nad ránem škrkat o nábytek (asi).
Co elektronické plašiče? Jed bych nebral, aby mi nechcípla někde za nábytkem.
Jaké jsou Vaše zkušenosti a fígle. Co bylo více psů, tak jsem to za celý život nemusel řešit (max. každé léto jeden sršeň, ale myš je hodně rychlá).
Díky za cenné rady
No jo - léto končí, myši se stahují do baráků. Já mám koupený čtyři tyto levné, plastové pasti umístěné v kůlně/ dílně a prakticky denně z nich tahám myš. Ideální vnadidlo - tvrdej sejra.
Tyhle pasti používám také. Nastražit je,to je o prsty,to bolí... Ale fungují perfektně. Jen místo sýra tam cpu vlašský ořech.
Pérko je evidentně dost silné, když to tu myš zneživotí. Což dělá s železnou pravidelností. Je ale pravda, že dostat tím přes prst bolí dost méně, než tou klasickou s drátěným rámečkem a prkýnkem. Hlavně se to jednodušeji natahuje.
Doprostřed pokoje (ložnice) dát mističku nebo malý talířek s buráky nebo oříšky nebo slunečnicovými (tykvovými) semínky, chvilku čekejte a myška si pro ně dojde a uslyšíte cinkání o sklo, jak si pochutnává. Jedna věc je vylákat myš ven, druhá chytit.
Na chycení stačí obyčejná klasická, osvědčená dřevěná pastička /... za desetikorunu a jako návnadu kousek slupky od banánu, kousek špeku, nebo sýra a za chvilku uslyšíte prudké cvaknutí, jak se myš chytí. Nepřežije to, je dobré pastičku s myší brát do ruky jednorázovými rukavicemi, stačí igelitové na pečivo z prodejny supermarketu, a rukavice pak i s myší vyhodit.
Někdy se ve špajzce myš chytí do otevřenné velké, čtyřlitrov láhve s okurkami, ale to už v dnešní době nikdo nemá a nedává si okurky do ložnice na zem. Ale velká sklenice s nějakou návnadou na vhodném místě, aby tam myš mohla vylézt, je také dobrá past, a myš zůstane živá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.