Nejste přihlášen/a.
Zdravím také dnes založím otázku, protože bych rád znal i jné názory. Chci závěs na balkon. Je to kvůli soukromí z jedné strany je tam vidět a hlavně slunce. Z kompletního závěsu jsem to vymyslel nejprve na 1/3 stahovacího to má soused a řekl bych ze stejného důvodu. To bych ale musel vrtat a dát lištu do stropu zateplení, což mohu, ale vymyslel jsem to jinak. Mám zasklení 4 skla. To úplně západní sklo je vnitřní na posouvání a tam ten závěs chci, stačí tam a nic nebrání tomu abych to udělal jak jsem to vymyslel.
Ta 4 okna mají rámy asi 5 cm a vymyslel jsem to tak, že bych nic nevrtal a na horní lištu toho západního skla přilepil háčky, nebo nějakou lehkou lištičku a na to dal ten závěs a ten by navíc jezdil s tím oknem a jednoduše bych ho mohl rychle sundat i nandat. Na zimu ho nepotřebuji a závěs do stropu by sundat nešel.
Takže otázka zní : čím byste přilepili na horní lištu toho okna 6 háčků plastových, na které pak zavěsím závěs asi 1x1m nebo záclonu? Jde o to, že ta okna se v létě nahřejou a spadlo by to. Musí to vydržet malou váhu (závěs 1x1m) a hlavně to horko v létě proto se ptám. Jako akvarista jsem pro silikon a matky manžel dnes říkal, že by také použil silikon a že mají nějaký i speciální. Takže to mám vymyšlené podle sebe a vrtat do toho okna nejde a nechci. Jaké lepidlo použít na přilepení háčků, aby to vydrželo v létě to teplo o to mi jde. Vydrží silikon to nahřátí? Závěs bude zevnitř, ale i tam je to v létě dost horké. Díky předem za všechny reakce.
Silikonem se běžně lepí třeba zrcadla na dveře skříní - jenže tam jde o styk velkých ploch. Háček bude mít plochu malou, proto bych tomu silikonu zase až tak moc nevěřil. Ale z praxe vím, že sklenáři běžně lepí kov na sklo pomocí UV vytvrzovaného lepidla - dělali jsme interiéry mnoha parfumérek a tam lepili třeba nosiče polic na skleněné boky - malý čudlík a držel jaxviňa. Takže bych použil nějaké kovové háčky r rovnou (ideálně broušenou) zadní stranou a lepil to UV lepidlem
Super díky. Nechci to dělat 2x. Rám okna zasklení je z hliníku to vypadá a ty háčky klidně kovové koupím. Stačí tak 6ks ale hlavně aby to v horku drželo. Určitě to ještě prostuduji na netu ta lepidla. I kdyby tam závěs nebyl, tak ty háčky nebudou vůbec ničemu vadit, ale musí držet i za horka. Jde jen o to horko.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.