Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci si koupit varnou indukční desku na 220V Bosch PUE645BB1E a vestavnou troubu Bosch HBA554BS0. Jistič mám 25A .220V .Bude to stačit? Obojí je na přípoj 220V. Díky za rady.
Pokud je ten jistič 25 Amp. hlavní a jednofázový, potom rozdělit v bytovém rozvaděči obvody pro zásuvku nebo přímo pro troubu a pro indukční desku. Samozřejmě přes jističe. Oboje by to mělo utáhnout, ale je to na "hranici". Pokud máš třífázovou "přípojku" do bytu, tedy i hlavní jistič, neměl by být žádný problém používat oba spotřebiče najednou-samozřejmě každý pod svým jističem.
Já hlásím ukončení rekonstrukce kuchyně u tchýně
Z třífázového přívodu do dílny původně pro cirkulárku se udělala nová rozvodna, roztahali jsme různé kabely podle předpokládaného vytížení na jednotlivé fáze. Pro horkovzdušnou troubu máme samostatný jistič 16A. Varná deska ji na jiném jističi - jiné fázi.
Zkuste se zamyslet, jestli budete při pečení i vařit... Já třeba vím, že při pečení se nebude pouštět topný žebřík v koupelně, takže jsem si to dovolil spojit na jeden jistič.
Samozřejmě při přepočtech a zařizování byl na místě elektrikář s živností revize.
aha - to je možný... no při nejhorším bude užívat pouze jedno... nebo to prostě vyhodí jistič. Nic horšího se nestane.
Indukční deska a trouba nikdy nepustím na plný výkon. 4 plotýnky s troubou, tak moc se u nás nevaří.
teoreticky to má stačit- ale stačí třeba mít hliníkové dráty nebo další spotřebič na tomto jističi... případně něco mezi nebem a zemí. Pokud je to nejjednodušší postup, zkuste. Jistě bude nejlevnější. Jestli neděláte generálku bytu, při nejhorším se k tomu vrátíte...
Třeba tchýně právě při puštění trouby měla problém, protože si pustila varnou konvici a měla zapnutou lednici... a lup...
Má zkušenost s varnými deskami:
Jistič 1x16 A umožní příkon max. 3680 W. Dříve se rozvody ke sporáku vedly tak, že bylo jištění 3x16 A (mimo byty připojené jen na jedinou fázi). Zde lze využít dvě fáze pro varnou desku a jednu pro troubu. Varné desky mají max příkon 7,4 kW (což je těsně nad 2x3680 W ale nebojte, funguje to, mají to asi jen zaokrouhlené). Máte-li možnost pouze jediné fáze, nevadí, i tak zle zapojit varné desky (i indukční), ale počítejte s omezením příkonu - většinou v nějakém menu musí být nastaveno. Přikládám tabulku od varné desky FABER, kde nejmenší příkom 2,5 kW odpovídá limitu 10 A.
Nové instalace (včetně proudového chrániče): Pro varnou desku CYKY 5x2,5 mm vodič - zakončit jako vývod kabelu (například ABB 3938A-A106 B), pro troubu CYKY 3x2,5 mm vodič - zakončit jako zásuvka. Varnou desku - připojit dva vodiče pro fáze (černá hnědá), dva pro nulák (N modrý a šedý přeznačit) a ochraný vodič (PE žluto-zelený). Jistič pro troubu 1x16 A a pro desku 2x16 A nebo jeden 3x16 A (jističe charakteristiky B).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.