Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám 2-pístový 50l kompresor, ale nenatlakuje se na provozních 8bar max. Vždycky po chvilce zastaví a cca za 10s se po zastavení sepne se bezpečnostní pojistka (ne na preostatu, ale u rozvodu elektroinstalace, zřejmě tepelný spínač). Po malé chvilce se dá tento spínač opět ručně sepnout a kompresor zas chvilku běží.
Oleje je dostatek, vzduch. filtry imho čisté.
Poradí někdo, kde by mohla být závada?
Přehřívá se kompresor, nebo motor. Na dálku se těžko radí. Zřejmě vypíná nějaké nadproudové relé. Bylo by potřeba motor proměřit klešťovým ampérmetrem.
Ještě mě napadlo, zkontrolujte všechny silové spoje. Od zásuvky až po motor.
Díky za odpověď. Kompresor se zdá být s provozními teplotami ok (hlavy sice žhavé, olej ale teplotně ok), elektromotor neposoudím. Ampérmetr mám, ale nevím, co bych měl s jakými hodnotami měřit... Takže nakonec asi budu muset zvolit pozáruční servis
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.