Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kamera namířená na můj pozemek

Od: pcmani® odpovědí: 9 změna:

Ahoj Kolegové mám dotaz soused si instaloval kamery na svůj barák, ale jednu nasměřoval tak že zabírá skoro celou moji zahradu dá se stím něco dělat? dokázat že má záznam nemohu když jsem za ním byl aby ji pootočil pslal mě do háje na obci mi řekli že stím nic dělat nemohou někde tady sem četl o laserovém ukazovátku když do kamery posvítím silnějším laserovým ukazovátkem poškodím ji nebo jen oslepím na danou dobu co na ni svítím? děkuji za odpověď

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

4x
Muzes podat podnet k prosetreni na UOOU, ale jak moc maji kompetenci nevim, staci mu rict ze je to maketa a moc toho obavam se neudelaji.
Silnym laserem ji poskodis, ale je to trestne (poskozeni cizi veci, jeste k tomu na zaznamu kdo to byl, jestli by ho soud vzal jako dukaz je otazka), navic s tak silnym laserem je treba byt opatrny, omylem nekomu posvitis do oka a prus.. je na svete. Debilum co si pro zabavu sviti po sidlistich bych lamal ruce (to neni na tebe).
Osobne, nikoho k tomu nenavadim bych zvolil pruzkum bojem. Kdyz neustoupi, neco bych mu zacal hazet na pozemek, kdyz zaznam vytahne, flastr je na svete.

damandys
hodnocení

1x

Tak na jeho dům nebo zahradu taky nasměrujte ne jednu kameru, ale rovnou tři - třeba i makety. A kdyby ani to nepomohlo, tak až soused bude na zahradě, namiřte z Vašeho pozemku na něj tu maketu kamery a dělejte, že ho filmujete. Předpokládám, že se mu to nebude vůbec líbit a bude se bránit. Předtím ale doporučuji vyfotit jeho pozemek s kamerami, ať máte důkaz - kdyby Vás chtěl udat, že ho nahráváte.

hodnocení

1x

Kdyby vás chtěl soused skutečně šmírovat, udělal by to tak, že byste o té kameře vůbec nevěděl.

hodnocení

1x

Co dělat, když soused používá kameru

uoou.cz/...

pavelpavel*

Také si myslím, že toto nemůže jen vlastní pozemek. Normálně bych mu řekl, aby to otočil jinak konflikt. Klidně bych mu jí zničil laserem tak, aby nebylo vidět kdo to udělal. V této zemi spravedlnost u úřadů neexistuje.

jardaa*
hodnocení

0x

Dotaz směrujte na UOOU, ten je kompetentní, vizte dotazy na jeho webu. Poškoďte mu kameru a způsobíte škodu.

hodnocení

děkuji za odpověď nešlo mi o to kameru poškodit jen ji dočasně oslepit aby na mě vytáh že mu svítím do kamery abych mohl pořídit důkaz že mě nahrává takže musím jít jinou cestou

re4zon
V tom pripade silny presne namireny bodovy reflektor.

jenda2*
hodnocení

0x

Ukazovátkem nic nepoškodíte. Je to jen bod a snímací čip se skládá rovněž z x bodů. Výše uvedená rada několika třeba atrap kamer by mohla zabrat. Ale soused nebude normální a bude to ještě zajímavé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]