Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezpečnostní vchodové dveře do baráku?

Od: andrejj odpovědí: 8 změna:

Dobrý den uvažuji o výměně starých dřevěných vchodových dveří za nové. Přemýšlel sem, že bych pořídil nové buď normální plastové a nebo bezpečnostní dveře. A dnes sem se byl různě ptát a v jednom obchodě mi jeden pán řekl, že vchodové bezpečnostní dveře nemají smysl, že ano jsou bezpečné a znepříjemní zloději cestu, ale prý zloděj pujde cestou nejmenšího odporu. Tudíž prý pujde skrze plastové okno v přízemí které buď rozbije a nebo vypáčí i obyčejným šroubovákem. takže mi doporučil spíše elektronické zabezpečení. Tak se chci zeptat opravdu ty okna jddou tak lehce překonat? Když sem si je před půl rokem nechal dělat bylo mi řečeno kolik jistícíh prvků tam je proti vloupání.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jaké jistící prvky ti řekli?

Jinak plastový dveře se budou kroutit, ne moc, ale zato pořád.

andrejj
hodnocení

Vybral sem si profil Salamander 76 kování MACO MULTI - MATIC zaměřené na větší bezpečnost proti vypáčení díky inteligentním uzávěrům (i. S. čepům) ( tohle je v brožure)

Bezpečnostní vchodové dveře do baráku?

jirib
hodnocení

0x
Pokuď budeš dávat bezpečnostní dveře do baráku,tak doufám,že máš aspoň v přízemí mříže na oknech...
Bezpečnostní dveře jsou vhodné do paneláku nebo do sklepa s více elektrokoly,motocykly...
andrejj
hodnocení

Takže pán měl pravdu a bezpečnsotní dveře jsou zbytečnost a lepší volit když už zabezpečení elektronický systém?

jirib
Zabezpečené to musíš mít jako celek.
Dveře jsou jištěny mechanicky.
Alarm elektronicky.

fik
hodnocení

0x

To měl pán pravdu,pokud žiješ v lokalitě kde tohle hrozí,každé dveře nebo okna jsou jen pro pocit. Zloděj když se tam bude chtít dostat,prostě rozmlátí sklo-jak říkáš cesta nejmenšího odporu.

Všechno jde překonat,proti páčidlu jsou nějaký volovinky proti vysazení k ničemu. Nikdy jsem se nikam nevloupal takže nevím jestli jdou vysadit jen šroubovákem,ale vím že kdo chce určitě se tam dostane. To by jsi na těch oknech musel mít pěkně masivní mříže velmi dobře zakotvené-snad jen to poněkud zloději stíží cestu.

Elektronické zabezpečení bude asi opravdu jistější volba

andrejj
hodnocení

Pán říkal právě, že dnešní plastové okna jdou vypáčit respektive vylomit šroubovákem. To stejné i u plastových dveří. Základ prý je to mít vše dobře pojištěný a když už zabezpečit tak nějaký elektronický systém. ale prý dávat za bezp. dveře 40 tisíc nemá smysl. Tak sem se chtěl zeptat co si otom myslí vác lidí

id
hodnocení

0x

Tak jako vy jsem uvažovala před 5 lety u novostavby. Až jsem pochopila to, že mi k ničemu nebudou bezpečnostní dveře, když hned vedle mám okna, 1,2 m od země.

Nakonec jsem si pořídila vchodové dveře z 3/4 prosklené, alespoň mám v mini předsíňce světlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vymena jistice

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]