Nejste přihlášen/a.
Dobrý den uvažuji o výměně starých dřevěných vchodových dveří za nové. Přemýšlel sem, že bych pořídil nové buď normální plastové a nebo bezpečnostní dveře. A dnes sem se byl různě ptát a v jednom obchodě mi jeden pán řekl, že vchodové bezpečnostní dveře nemají smysl, že ano jsou bezpečné a znepříjemní zloději cestu, ale prý zloděj pujde cestou nejmenšího odporu. Tudíž prý pujde skrze plastové okno v přízemí které buď rozbije a nebo vypáčí i obyčejným šroubovákem. takže mi doporučil spíše elektronické zabezpečení. Tak se chci zeptat opravdu ty okna jddou tak lehce překonat? Když sem si je před půl rokem nechal dělat bylo mi řečeno kolik jistícíh prvků tam je proti vloupání.
To měl pán pravdu,pokud žiješ v lokalitě kde tohle hrozí,každé dveře nebo okna jsou jen pro pocit. Zloděj když se tam bude chtít dostat,prostě rozmlátí sklo-jak říkáš cesta nejmenšího odporu.
Všechno jde překonat,proti páčidlu jsou nějaký volovinky proti vysazení k ničemu. Nikdy jsem se nikam nevloupal takže nevím jestli jdou vysadit jen šroubovákem,ale vím že kdo chce určitě se tam dostane. To by jsi na těch oknech musel mít pěkně masivní mříže velmi dobře zakotvené-snad jen to poněkud zloději stíží cestu.
Elektronické zabezpečení bude asi opravdu jistější volba
Pán říkal právě, že dnešní plastové okna jdou vypáčit respektive vylomit šroubovákem. To stejné i u plastových dveří. Základ prý je to mít vše dobře pojištěný a když už zabezpečit tak nějaký elektronický systém. ale prý dávat za bezp. dveře 40 tisíc nemá smysl. Tak sem se chtěl zeptat co si otom myslí vác lidí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.