Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat máme plynový kotel Baxi nuova comfort 3 a nefunguje mi topení, nastavím na termostatu teplotu a hořák se nespustí , ale přitom teplou vodu mi to hřeje . Děkuji za radu
No...asi bych začal oním pověstným:
"Selžou-li veškeré pokusy o uvedení zařízení do chodu, přečtěte si návod".
Napadá mne třeba to, že máte kotel v letním režimu.
Samozřejmě to může být i jiná věc, ale pokud to v návodu nenajdete (o čemž hloboce pochybuji, pokud kotel není rozbitý), tak zavolejte servis.
Děkuji za reakci. Letní rezim to nebude jelikoz na termostatu mi to ukazuje v levém rohu kohoutek a v pravém rohu radiator,... a servisaci v okolí jsou vytížený.
Může to být i nedostatečný tlak v systému...
Ale pokud člověk u kotle nestojí a nemůže se podívat, tak se opravdu těžko radí.
Podle mne to ale bude jen nějaké nastavení, jinak by na LCD svítil kód nějaké chyby.
V referenční místnosti může být nastavena na pokojovém termostatu spínací teplota nižší, než je aktuální..a pak termostat nesepne..nesepne ani v případě špatně nastaveného časového "okna", nebo stačí i vybité baterie..
Zkus vyměnit baterie v termostatu, pokud tam jsou, pokud to není napájené z kotle. Někdy se polovybitými bateriemi nesepnou kontakty relátka v termostatu a nesepne kotel, aby "ohříval a tlačil vodu do radiátorů". Vlož raději alkalické baterie, klasické toho moc nevydrží, popřípadě vytečou a všechno od elektrolytu zrezne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.