Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vydržení - chata na pozemku - jak v praxi?

Od: megacruiser® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

na mém pozemku podle územního plánu nelze stavět nic nad 25 m2. Stojí tam však stará chata s plochou zhruba 38 m2. Má nejméně 30 let, vypadá hrozně. Napadlo mě chatu pomocí "vydržení"dostat na katastr a potom ji "důkladně zrekonstruovat"na současném půdorysu. Našel jsem odkaz níže, ale jak prakticky postupovat? Nechat ji prvně zaměřit? Nepodařilo se mi najít vzor, jak žádost o vydržení formulovat, prostě jak technicky dostat starou stavbu do katastrální mapy. Pokud už to někdo prakticky řešil, díky za každou radu.

realitymorava.cz/...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

2x
Pokuď nebylo povoleno a nemá tam nic stát,tak může být nařízeno akorát tak odstranění stavby(černé stavby...).
Nechápu vaše vydržení...?Vydržení je o užívání a přiřknutí vlastnického práva...nic o černých stavbách.

id
hodnocení

2x

Jedinný způsob jak chatu dostat do katastru je spolupracovat se stavebním úřadem. Také se vám může stát, že místo dodatečné kolaudace dostanete obsílkun na likvidaci stavby. S vydržením vaše chata nemá nic společného.

hodnocení

0x

Pletete si pojmy, vydržení není dodatečné schválení stavby. V tom článku to máte jasně napsané.

vydržet vlastnické právo ke stavbě nebo pozemku

hodnocení

0x
Chatku, tu současnou co nejméně okatě zrekonstruujte,ať není nápadná. Může se stát, co píšou rádci, ze bude nařízena likvidace současné a nebudete mít nic

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]