Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám v plánu koupit novou lednici, mám momentálně malou a chtěl bych větší, jenže jsem zjistil, že prostor kde je stávající je široký zhruba 55cm (stará je asi 48cm široká). Uvažuji nad mall.cz/... , která má šířku 54,6cm...Někde jsem se dočetl, že dnes již lednice nepotřebují místo na bocích, ale nevím nevyznám se v tom, můžu ten prostor zvětšit maximálně o 1cm jinak už bych musel radikálně zakročit zkracováním a posouváním linky což se mi úplně nechce...Nějaké postřehy prosím? Díky Jinač nemám úplně na výběr kam jinam lednici umístit.
Topí to běžně vzadu, je potřeba teda mít mezeru mezi zdí a lednicí a volný průchod vzduchu ve spodní části. Spodní skříňky bývají odsazené od zdi, jestli nejsou, bylo by dobré udělat podélnou díru v boku u zdi, boky volné nejsou třeba.
Někde jsem se dočetl, že dnes již lednice nepotřebují místo na bocích,...
Právě že potřebují. Spousta moderních lednic má výměník na boku. Nejlepší bude než něco koupíte stáhnout k tomu návod a přečíst si ho. I když tam se taky třeba dočtete, že výrobek potřebuje volný prostor ze všech stran. A pochybuju, že si někdo postaví lednici do prostoru
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.