Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Při vylévání základové desky jsme použili jako šalung extrudovaný polstyren, který bude do budoucna sloužit i jako izolace. Mezi jednotlivými deskami se tu a tam vyskytla mezera od 5ti do 10ti mm. Doporučí mi někdo, prosím, kvalitní pěnu nebo metodu, kterou bych mohl tyto mezery vyplnit?
Děkuji
Je nesmysl na toto kupovat studnařskou pěnu-nenasákne vodu ale desky XPS ano,takže je tam zbytečnost.Stačí obyčejná.Všechny jsou stejně kvalitní.
Studnařská se dává třeba mezi skruže na kanálech, jímkách... ,a tak vodotěsně utěsňuje spáry,např. Nízko expanzní vodu nasákne a propustí a je nízkoexpanzní na rozdílod obyčejné.(rozdíl co já vím? z 1 litru je 7 litrů vytvrzené a z obyč je jich 15 nevím přesné počty takže toto jen jako přirovnání!)
Použil jsem voděodpudivé XPS desky a proto chci i kvalitní pěnu do spár. Celkově by to mohlo jako "hydroizolace" fungovat, nebo ne?
Ne nebude top fungovat jako hydroizolace! KAŽDÁ pěna je kvalitní-pokud jsou splněny podmínky použití
Jen tak mimo přirovnání-běžný EPS má nasákovost na 1m3 třeba 5deci vody, XPS pak 2deci a ten Váš pak jen 0,7dl na metr kubický!XPS na základech má dvě funkce- jako tepelná izolace základů - ochrana vodoizolace proti působení zeminy chránící ji před poškozením! ale pokud chcete ,klidně si to udělejte pěnou za 300kč místo pěnou s dvojnásobným odsahem kolem 100kč za láhev!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.