Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zásuvka nefunguje

Od: vaclavh odpovědí: 6 změna:

Zdravím.Tchýně měla na chalupě (síť TN-C) sporák na 380V.Ten odešel a tak si koupila troubu co má na hořejní straně 2 plotýnky.Jelikož byla nová trouba na 220 tak jí soused vytáhl z 380 220 a trouba fungovala.Včera do této zásuvky zapojila i konvici a tím schodila jistič.Večer jsem vše odpojil,nahodil jistič,ale trouba nejde-pouze se rosvítí světlo uvnitř(v jiné zásuvce funguje normálně).Stejně tak konvice.Co jsem tak zkoušel zkoušečkou tak do zásuvky proud jde.Funguje tam např. i nabíječka na telefon.V zásuvce je vše v pořádku a stejně tak v krabičce kde je těch z 380 vyvedeno 220.Neporadíte co se mohlo pokazit?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Soused patrně není elektrikář a laickým zfušovaným zásahem uděla přípravu pro to, co se vám přihodilo. Doporučuji návštěvu kvalifikovaného elektrikáře, který vám to dá dohromady. Uvědomte si, že to, o co se snažíte, může vyústit v životu nebezpečnou situaci!

hodnocení

0x

Nemáte jistotu, že zásuvka je připojena správně. Zásah odborníka je na místě. Nelze takto zatěžovat jednu fázi.

A když udělá nový přívod se zásuvkou na 230V, tak tu jednu fázi snad zatíží jinak?

Mám na mysli zapojení těch dvou spotřebičů tak, aby nebyly připojené na stejnou fázi. Aby nedocházelo k přetížení jedné fáze, při souběžném provozu.

hodnocení

0x

Bez merania alebo aspoň fotiek by sme len tipovali.

111®
hodnocení

0x

a navíc, zásuvka je asi připojena přes 3f jistič, což je nepřípustné

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma proud v zásuvce

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]