Nejste přihlášen/a.
nestartuje motorová pila, jiskru hází docela slušnou, ale po každé zkoušce nastartování je slyšet "syčení", kdy asi karburátor přisává vzduch, syčení trvá asi 6 sekund.
Pila je velice rychle "přechlastaná benzínem, svíčka je vždy mokrá od benzinu. Pilu mám 10 let.
Dolmar PS 500
díky za případné rady
možná by pomohlo vyměnit membránu karburátoru,nevím
málo informací jakou má pila kompresi, není přidřen,á? nezkoušel jste palivo vylít a startovat bez něj když je zaplavená jestli alespon štěkne na zbytek paliva? jak staré je palivo? co tomuto stavu předcházelo?
pilu jsem měl rozebranou, ve válci jsou po stranách dvě ne přímo rýhy(z obou stran, trochu směrem dopředu -okem uživatele co řeže) , ale opotřebené plosky, prostě na tomto místě po přejetí prstem už není hladká plocha ale taková malinko hrubší, ale ne vyloženě rýhy, povrch pístu pokrytý tenkou vrstvou carbonu, prostě je píst dost tmavý. Palivo vždy nové a poměr oleje k benzínu pečlivě odměřoaný 50:1 originální olej do paliva.
Ale kompresi nebude mít podle mě špatnou, jelikož když je svíčka vyšroubovaná, tak se píst pohybuje velmi snadno při tahání startovacím lankem a při zašroubování svíčky už jde tahat za lanko ztěžka.
Pila byla odstavená asi tak 2 měsíce, ale už dříve jsem zpozoroval těžší starty.
Pila dostávala vždy trochu zabrat, řezal jsem převážně seschlé habry, kmeny. Asi tomu celkově nepřidávalo to, že mám původní filcový filtr, který vyčistit nejde, ten jemný prach se z toho dostat nedá, ani kompresorem. Takže tím méně průchozím filtrem jela pila dlouhodobě s menším množstvím vzduchu, proto ta karbonace, myslím
to by chtělo při nejmenším fotku, ale pokud jsou tam rýhy nebo je stěna válce nějakým způsobem opotřebená či poškozená tak vám ta pila nepůjde a místo toho aby naskočila tak se zaplaví
tak jsem teď zkoušel vylít nádrž a startovat, je to znát-pila má snahu zapálit směs a jednou i vyšlehnul plamen, prostě se mi zdá, že tam jde příliš mnoho benzínu, i po 5 zataženích(bez sytiče!) je prostor poměrně mokrý a svíčka také. Že by tedy chyba v karburátoru, co dává moc palivové směsi?
Tak jsem vyfotil ten válec v místě opotřebení, ať to není jen o psaní a lze se o co opřít, nechci plýtvat časem toho druhého zbytečně
na válci není vidět žádné poškození píst očistit stav kroužku neposoudím ale vzhledem ktomu že pila má deset let a je tam jen jeden tak bych ho vyměnil cca 200 kč přetěsnit válec a zkontrolovat jehlu s vahadlem popř seřídit vahadlo do roviny popř nechat karburátor vyčistit ultrazvukem posoudit stav membrán sací i regulační popř vyměnit jestli máte přetlakovou podtlakovou pistoli tak karburátor natlačit na 0.8 bar a zkusit na těsnost nastavit karburátor na základní nastavení a skusit nastartovat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.