Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna ložiska pračky

Od: mopet* odpovědí: 6 změna:
Zdravím, budu potřebovat na výměnu ložiska předem plněné pračky AEG nějaké specielní nářadí? Myslím tím jestli je tam to ložisko nějak nalisované a budu potřebovat nějaký stahovák, nebo mi stačí kladivo.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nevím jak u AEG, já měnil ložiska u LG a jen s kladivem bych si rozhodně nevystačil - na rozborku pračky jsem použil klíče, šroubováky, na ložiska pak klasický dvouramenný stahovák.

h0042*
hodnocení

1x
Záleží, jestli je to u tvé pračky možné. U málo kterých praček to normálně jde. Dá se buben po průměru rozřezat, dostat se na ložiska, ty vyměnit a buben opět svařit, je plastový, takže to není problém. Já jsem buben vezl do www.loziskapracky.cz .je možnost o doručení třeba ppl. Pročti si stránky.

lidus*
hodnocení

0x

Netuším co za nářadí měl opravář, stálo mě to cca 2000 Kč.

mopet*
hodnocení

Tak klíče a šroubovák jsou samozřejmost. Šlo mi o ten stahovák, jestli to šlo rukou. Nové teda naklepat trubkou a kladivem.
Ložiska tam jsou nějaké speciální? Na AEG stránkách jsou celkem drahé, dají se koupit obyčejné stejne značkové ve specialce, nebo to musí být ty originál?

Rukou to tedy rozhodně nejde, zejména u staré pračky to nelze ani předpokládat. Co se týče typů ložisek - to LG mělo normální typy ložisek, přední větší, zadní menší, typy z hlavy nevím. Pak tam ale bylo dvoubřité gufero a speciální tuk odolný proti působení vody.

Ložiska a tuk jsem kupoval v Hradci u p. Dvořáka - je to velmi znalý člověka a rád poradí.

elektra-dvorak.cz/...

hodnocení

0x

Měnil jsem ložiska u BOSCH pračky, stahovák je lepší, ale zvládnul jsem to i bez něj.
U ložisek, které měníte, nemusíte dávat pozor na zničení. :)

Ložiska jsem kupoval poctivá česká (byly tam polské ložiska a gufera z Malaysie),
Na gufera pozor, stírací manžety musí být přesně tam, kde jsou u originálu.
Koupil jsem běžné gufero a za dva měsíce jsem si výměnu ložisek zopakoval. :)
Dosedací plochy manžet gufera na hřídely bývají porezlé. Opatrně jemným smirkem přeleštit.

doplněno 09.09.19 08:23:

Pokud budete mít jakýkoliv dotaz dále, klidně se ptejte, rád poradím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]