Nejste přihlášen/a.
Rukou to tedy rozhodně nejde, zejména u staré pračky to nelze ani předpokládat. Co se týče typů ložisek - to LG mělo normální typy ložisek, přední větší, zadní menší, typy z hlavy nevím. Pak tam ale bylo dvoubřité gufero a speciální tuk odolný proti působení vody.
Ložiska a tuk jsem kupoval v Hradci u p. Dvořáka - je to velmi znalý člověka a rád poradí.
Měnil jsem ložiska u BOSCH pračky, stahovák je lepší, ale zvládnul jsem to i bez něj.
U ložisek, které měníte, nemusíte dávat pozor na zničení. ![]()
Ložiska jsem kupoval poctivá česká (byly tam polské ložiska a gufera z Malaysie),
Na gufera pozor, stírací manžety musí být přesně tam, kde jsou u originálu.
Koupil jsem běžné gufero a za dva měsíce jsem si výměnu ložisek zopakoval. ![]()
Dosedací plochy manžet gufera na hřídely bývají porezlé. Opatrně jemným smirkem přeleštit.
Pokud budete mít jakýkoliv dotaz dále, klidně se ptejte, rád poradím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.