Dobrý den, začíná mi zatékat do garáže, rád bych si koupil novou lepenku, půjčil hořák a nalepil. Chci se poradit na postup. Je třeba starou lepenku odlepit? Pokud ano půjde to za studena? Potom zamést, pak impregnace a pak navařit pásy lepenky? Prý jsou 2 druhy. Poradíte mi? Díky moc
Ahoj, starou lepenku není úplně nutné sundávat, jestli je v místě už více vrstev je to na uvážení.Neznam skladbu střechy, ale počítej s tím že s původní lepenkou může jít dolů i po částech betonový potěr pod ni jestli tam je. Té práce pak s tím je více. Je více druhů lepenek, ve stavebninach by měli poradit, kterou vybrat. Impregnaci mas na mysli asi asfaltovou penetraci. Tu je dobré dát hlavně na beton, popř. minimálně natřít starou lepenku v místě obvodu pokrývané plochy. Nejdůležitější je aby jednotlivé pásy byly vzájemně svařené mezi sebou. Jestli s je to plocha střecha, kde má tendenci voda stát. Lépe bych to vyspadoval. Ideální jak zmínil předchozí rádce, instalovat fatrafol nebo podobnou alternativu. Zvlášť pokud se jedná o samostatné stojící garáž. Určitě se to vyplatí.
Starou lepenku jsem nechal a lepil přímo na ni. Když se to dobře nataví, pěkně se to spojí. Bomba 10kg a výkonnější hořák, pak to jde pěkně od ruky. Lépe to dělat ve dvou, jeden odmotava, druhý taví. Předtím narezat pásy na potřebnou délku, měl jsem 7.5 metrové, takže napůl to bylo i s dostatečným přesahem. Za dvě hodiny nebylo co dělat kromě chystání.
Super rady Poradíte mi ještě jaký si mám sehnat hořák a bombu? Mám někde takovou malou bombu na které mí rodiče kdysi vařili, ta stačit nebude? Díky moc
S tím závitem si nejsem jistý .vodác ,když jim došel plyn a aby nemuseli zbytečeně cca 40km zbytečně jet pro novou a chybělo dodělat pár ks spojů (dohromady práci jen do padla) aby bylo z jejich strany vše hotovoaž do další etapy asi za měsíc a půl,tak jsme jim půjčili plolnou 10kg a normálně stejný hořák našroubili z malé na velkou! Dle mne jsou to stejné závityalorát jiná orientace-10kd´g šroubuje z boku a malá sezhora.
Super, hořák si koupím a PB láhev 10kg koupím na inzerátu. Nevíte jak je to pak s plněním? Vezmou všechny láhve výměnou prázdnou za plnou nebo musí něco splňovat? Kolik pak asi stojí naplnění 10kg PB? Díky moc
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.